Pred mladimi domžalskimi zvezdami baleta sta prestižni mednarodni tekmovanji

V sredini meseca februarja bo v Sežani potekalo prestižno italijansko plesno tekmovanje “Royal Dance Grand Prix”, ki se ga bo udeležila tudi mlada baletna plesalka Mila Danijanovič iz Šola baleta Margarite Isaeve, v okviru katere se v Domžalah izvaja šola ruskega baleta. Udeležba na tem mednarodnem tekmovanju, ki poteka v treh delih in v treh različnih državah, je za mlade plesalce odlična priložnost, da si prislužijo štipendiranje združenja Royal Line Group na eni izmed najprestižnejših evropskih ali ruskih plesnih akademijah.

Tekmovanje “Royal Dance Grand Prix” bo na odru Kosovelovega doma v Sežani potekalo 15. in 16. februarja 2020. Tekmovanja se bo udeležila tudi 10-letna Mila Danijanovič, ki trenira balet pod taktirko Margarite Isaeve. Na tekmovanju bo nastopila z variacijo z zvončki na glasbo Jožefa Bauera.

Tekmovanja “Grand Dance Prix Royal” se vsako leto udeleži več kot 200 plesalcev iz vseh koncev sveta, ki izvajajo različne vrste plesa. Udeleženci tekmovanja lahko nastopajo kot solisti, v paru in skupinah pas de deux.

Margarita Isaeva nam je ob tej priložnosti povedala, da je Mila odlično pripravljena na to tekmovanje, kamor se odpravljajo z optimizmom. Se pa po njenih besedah njene tri starejše učenke, ki so stare 12 in 13 let, pripravljajo na mednarodno tekmovanje X Dance, ki bo v drugi polovici meseca junija potekalo v Skopju v Makedoniji. Treninge izvajajo v telovadnici, ki se nahaja v prostorih Svet Zdravja – Fizioterapija Zrnec v Domžalah, kjer pripravljajo koreografije baleta Trnuljčica, Harlekinada, na glasbo Ricarda Driga.

V Šoli baleta Margarite Isaeve izvajajo klasični balet po metodiki Agrippine Jakovlevne Vaganove, ki je namenjen otrokom v starosti od 3 do 12 let, poučuje pa jih poklicna ruska balerina in pedagoginja Margarita Isaeva, ki je študirala na priznani Baletni akademiji A.J. Vaganove v Sankt Peterburgu, že dobre štiri leta živi in svoje baletno znanje širi v Domžalah.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Margarita Isaeva

Komentarji uporabnikov
Tagi