Povedano na glas: Imset z novim videospotom Na glas

Mladi domžalski rockerji, ki slišijo na ime Imset, ne počivajo, saj kot pravijo, niti ne morejo, ker so polno zaposleni. Pred kratkim je izšel njihov prvi album PERSONA, pravkar pa je luč sveta ugledal njihov tretji videospot za pesem Na glas, v katerem v glavni vlogi nastopata Domen Valič in Lea Mihevc. Da so fantje na pravi poti in da se vztrajnost ter eksperimentiranje splačata, pove tudi to, da so bili v zadnjem mesecu na radijskih postajah najbolj predvajani slovenski izvajalci.

Več o tem in o najbolj svežih novicah, ki so povezane z Imeset, pa nam je zaupal pevec Jaka Peterka. Krajši pogovor z njim si lahko preberete v nadaljevanju.

Pred kratkim ste objavili, da ste najbolj predvajani slovenski izvajalci na radijskih postajah v zadnjem mesecu – kaj vam to pomeni?
Iskreno ne vemo, če smo že čisto dojeli. Ko smo prvič zagledali kaj se zares dogaja, mislim, da smo kar vsi spuščali neke nekontrolirane, a seveda vesele krike (smeh). Seveda, ogromna zahvala gre našim oboževalcem, ki nas na vsakem koraku budno spremljajo in verjamejo v nas. Mi pa se jim oddolžimo s koncerti, novimi videospoti, … skratka, zelo smo ponosni, da lahko v današnjih časih neka rock skupina doseže tak velik zalogaj. Hvala vsem vam.

Ni dolgo odkar ste izdali svoj prvi album PERSONA, sedaj pa izdajate single za singlom z videospoti in ostajate zelo aktivni na glasbeni sceni. Vam ostane sploh kaj časa zase?
Komaj. Po izdaji albuma se je po domače rečeno kar začelo ‘dogajat’ in res ne počivamo. Niti ne moremo. Naši urniki so postali še bolj natrpani in med drugim smo se primorani družiti še bolj kot smo se prej (smeh). Je pa seveda užitek v vsem tem in se ne pritožujemo.

Izdali ste vaš tretji videospot za pesem Na glas, tokrat v glavnih vlogah Domen Valič in Lea Mihevc. Kako ste se našli?
Ko smo razmišljali kdo bi bil lahko idealen za takšno vlogo, smo takoj prišli na ime Domen Valič. Saj veste, fant, ki ga vse ženske vidijo kot prijaznega in dobrosrčnega, pa smo ga mi spremenili v pravo »žival«. Domen nam je tudi pomagal z izbiro igralke in tako smo potrdili Leo in sta oba odigrala več kot odlično. Tukaj se vidi prava profesionalnost igralskih sposobnosti obeh.

 

Pesem Na glas je možno čutiti precej pozitivno. Kako to da ste se odločili za takšen videospot?
Res je. Pesem lahko poslušaš večkrat in vsakič znova se morda komu v uho zapelje nova zgodba. Sama pesem je precej pozitivna, govori o dekletu, ki je čez dan čisto običajno dekle, ki se ji ta pravi začetek dneva začne šele proti večeru. Morda tisto poštirkano dekle čez dan, niti ni tako nedolžno zvečer oziroma ponoči. Zato smo tudi videospot malce obrnili.

Kakšni so vaši načrti za naprej?
Kot smo že napovedali bomo do konca leta 2018 presenetili še z nekaj projekti, med drugim pa se zagotovo vidimo po klubskih in večjih odrih po celi Sloveniji. Za tiste ki bi bili pa radi na tekočem kaj točno se pripravlja, med drugim tudi kako je nastajal videospot za pesem Na glas in kakšne norije še počnemo Imsetovci, pa seveda lahko spremljajo na facebook profilu,, IG, Snapchat in kmalu tudi na naši novi spletni strani imset.si.

Miha Ulčar; Foto, video: Imset

Komentarji uporabnikov
Tagi