Pogumni Pingvinčki v Mavrici

Vrtec Urša, enota Mavrica, Krtina

Spet je tu … vsako leto nas obišče in vsako leto ga nestrpno pričakujemo … ta veseli in nasmejani december, ki se še z zadnjimi močmi ponaša z letnico 2018.

Pogledi se ozirajo nazaj. Leto so zaznamovali številni dogodki, praznovanja, presenečenja. Ponosni smo, da vsako leto med nami odmeva glasba, ljudsko petje v izvedbi upokojenskega mešanega pevskega zbora Moravče in pevskega zbora Janez Cerar iz Domžal. S tradicijo nas bogatijo in seznanjajo predstavniki Čebelarskega društva Dob Krtina in TD Rača. Vedno znova pa smo veseli skupnega dopoldneva s PGD Studenec, ki nam ponosno in z iskricami v očeh pripovedujejo o delu prostovoljcev, ki ga tako srčno in zavzeto opravljajo za vse nas. Da smo varni, pa poskrbi PP Domžale. Vsem smo neizmerno hvaležni, da bogatijo s svojim poslanstvom »naše« otroke, nas strokovne delavce pa vsakič znova nekaj novega naučijo.

Delovati v skupnosti, kjer se čutimo domače, je res lepo. Za to še posebej skrbijo naši mladi sosedje PŠ Krtina, ki vsako leto medse sprejmejo kar nekaj prvošolčkov in se skozi leto srečujejo z nami, ki ta pomemben korak še čakamo. Pogum se vlije že s samim pomahom in dobrim zgledom. In to šolarji že kako dobro vedo.

Veselje je gledati, kako že četrto leto mavrični prag skupaj s starši prestopa kar 114 otrok. Graditi zaupanje in vezi med odraslimi je včasih na pogled skoraj nemogoče, pa vendar so ravno otroci tisti, ki nas povezujejo, da sodelujemo, se družimo, pogovarjamo in vzgajamo. Za danes, za jutri.

Praznični čas je. Želimo vam, da najdete v sebi košček igrivosti, kanček nasmeha in velik koš dobre volje. Če vas pot zanese mimo našega vrtca, pa se vam bodo iskrivo nasmejali pogumni pingvinčki, ki so jih prav v namen dobre volje za praznične dni skupaj z nami ustvarjali starši. Letos nosijo sledeče posebno sporočilo: » Vse želje, ki se nam letos niso izpolnile, vse sanje, ki niso sadu obrodile, v prihodnjem naj letu dobijo polet, naj čimprej izpolni se njihov obet!«

Srečno!

Otroci in strokovni delavci Vrtca Urša, enota Mavrica

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, vodja enote, mag.prof.PV

Komentarji uporabnikov
Tagi