Po povratku v domovino šampionu Marjanu Bolharju pripravili veličasten sprejem

Domžalski šampion Marjan Bolhar, ki se je minule dni mudil na prestižnem tekmovanju v kickboxingu v Melbournu v Avstraliji, kjer je osvojil šampionski pas organizatorja, se je danes vrnil v domovino. Kot se za prihod šampiona spodobi, so mu njegovi sodelavci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale, skupaj s člani kluba Borilnih veščin Domžale, gasilci PGD Dob in nekaterimi policisti iz PP Domžale pripravili veličasten sprejem, ki je vključeval vodni špalir, dvig z gasilsko avtolestvijo ter seveda s čestitkami in na koncu z obvezno gasilsko fotografijo.

Marjan Bolhar se je minule dni kot prvi Slovenec v Melbournu v Avstraliji udeležil prestižnega tekmovanja v kickboxingu, kjer je zmagal v dveh kategorijah in k svojim dosedanjim prestižnim naslovom dodal še enega – šampionski pas v kickboxingu Oceania open Championships WAKO 2018.

Domžalski šampion se je po osvojenem šampionskem pasu srečal še z Arnoldom Schwarzeneggerjem, ki je organizator tega največjega športnega festivala v Avstraliji. Festival vsako leto postreže z več kot 40 različnimi športnimi dogodki in aktivnostmi in z več kot 10.000 profesionalnimi in amaterskimi tekmovalci različnih športnih disciplin, ter z obiskom velikega števila obiskovalcev. Marjan nam je po prihodu v domovino zaupal, da je imel to čast, da je bil s strani organizatorjev izbran, da se po osvojeni lovoriki sreča z legendarnim Schwarzeneggerjem. Obljubil nam je, da bo v prihodnjih dneh z nami delil nekaj več vtisov s tekmovanja in srečanja z legendarnim Terminatorjem.

Po dveh šampionskih pasovih WAKO v kickboxingu, ki ju je Marjan osvojil na Torontoprosupershowu oziroma v Kanadi leta 2014 in 2015 in tretjem mestu na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu v Las Vegasu leta 2016, je letos dodal še šampionski pas v kickboxingu Oceania open Championships 2018 WAKO.

Njegovi sodelavci, poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale so mu danes popoldan pripravili sprejem, ki gre takšnemu šampionu. Po prihodu pred poklicno gasilsko enoto, kamor ga je pripeljal Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, v kateri je tudi Marjan, so mu sodelavci pripravili gasilski vodni špalir. Z osvojenim šampionskim pasom in medaljama je moral Marjan nato v košaro gasilske avtolestvije, s katero so ga vzdignili v zrak, sam pa je istočasno ponosno vzdignil svoje lovorike.

Marjanu so izročili tudi darilo: veliko boksarsko rokavico s podpisi zbranih in slovensko zastavo.

Andrej Jarc, direktor CZR Domžale, je v imenu kolektiva poklicnih gasilcev čestital šampionu in mu povedal, da so se zbrali z namenom, da mu izrečejo čestitke za zmago v športu za katerega živi: »S tem svojimi dejanji in uspehi v športu, ki mu posvečaš ves svoj prosti čas, pa tudi sam osebnostno rasteš v življenju. Vsi sodelavci pri temudimo veliko podporo in te občudujemo. To je tvoj šport, tvoja zgodba. Pokazal si, da jo pelješ uspešno.«

V imenu PGD Dob je Marjanu čestitke izrekel predsednik Robert Hrovat, ki je dejal, da je ta njegov uspeh eden izmed mnogih, ki jih je dosegel v svoji športni karieri. »Moram ti povedati, da smo v našem društvu izredno ponosni, da imamo v svojih vrstah tako plemenitega borca. To ni enostavno kar dosegaš. Iskrene čestitke,« je povedal Robi Hrovat. Šampionu je v imenu Kluba borilnih veščin Domžale čestital Dejan Merič Krnc, ki je e dejal, da je bil to vrhunec Marjanove kariere in da je Schwarzenegger sedaj videl, kdo je dejansko Terminator.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi