Otroška igra z vžigalicami povzročila požar v Šmarci

Da se z ognjem ne gre igrati, govori naslednja dogodivščina otrok, ki so danes za gasilskim domom v Šmarci pri Kamniku zakurili zabojnik za smeti. Na srečo pa je pravočasna intervencija domačih gasilcev preprečila, da bi se ogenj razširil še na bližnjo hišo.

Kot je za naš portal povedal vodja intervencije Miro Jagovnik iz PGD Šmarca, so gasilci takoj po pozivu o požaru zabojnika intervenirali. Požar pa so lahko pogasili z ročnim gasilnim aparatom. Ker se je ob požaru razvila visoka temperatura je zabojnik pogorel do kraja. Omenjeni požar naj bi po prvih informacijah povzročila otroška igra z vžigalicami. Na podlagi pričevanj ovčividcev, ki je videla mladež pri kurjenju zabojnika, pa je po požaru policija že potrkala na nekatera vrata mladoletnih storilcev.

Po besedah Jagovnika, naj bi se v zadnjem času na tem območju že večkrat pojavljale sledi kurjenja. Jagovnik še upa, da bo tovrstni dogodek v opomin tako otrokom, ki se igrajo z vžigalicami, kot njihovim staršem, saj se lahko igra z vžigalicami konča veliko hujše, kot se je danes.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Vido Repanšek
Komentarji uporabnikov