Odlična priložnost, da združiš srednjo šolo z nogometom

Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita dekliški in fantovski nogometni oddelek Nogometne zveze Slovenije. Nogometni oddelek dijakom in dijakinjam nudi podporo na športnem in šolskem področju, s katero jim omogoča optimalne pogoje za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe.

Bogata zgodovina in dragocene izkušnje

Letos mineva 27 let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter 18 let dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo več kot sedemdesetletno tradicijo ter trinajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagajo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 14. februarja, ob 12. uri, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Kandidatke in kandidati za nogometni oddelek se vpisujejo v program Gimnazija/š. Dijaki nogometnega razreda šolanje zaključijo z maturo, bivajo v dijaškem domu in trenirajo pod vodstvom trenerjev NZS. Za dijakinje bivanje v dijaškem domu ni obvezno.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programu ekonomski tehnik dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2018/19 je bilo tako v obeh programih več kot 300 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 200 nogometašic in nogometašev.

Jasna želja

Gimnazija Šiška in Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) želita vsem nadarjenim športnicam in športnikom omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice in nogometaše ter njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan.

Priporočamo ogled obeh šol in njunih možnih izobraževalnih smeri.

Informativni dan v petek, 14. februarja 2020, za vsa zainteresirana dekleta in fante, ki se želijo vpisati v nogometni oddelek deklet, bo potekal po naslednjem razporedu:

  • predstavitev fantovskega nogometnega oddelka na ŠC PET se v petek, 14.2., prične ob 12.uri na Gimnaziji Šiška (Aljaževa ulica 32, 1000 Ljubljana).
  • predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) ob 10.30 h, na lokaciji Celjska ulica 16 v Ljubljani;
  • predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška ob 12. uri, na Aljaževi ulici 32 v Ljubljani;
  • ogled treninga nogometnega oddelka deklet bo okoli 13. uri na nogometnem igrišču poleg Gimnazije Šiška.

Za informacije o pogojih za vpis v program so vam na voljo:

• Dejan Jelnikar, športni koordinator fantovskega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška/ŠC Pet (031 789 788;  dejan.jelnikar@nzs.si )

• Tomaž Urbančič, športni koordinator dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška (041 990 794; 01 500 78 41;  tomaz.urbancic@guest.arnes.si)

 Iztok Žižek, športni koordinator nogometnega oddelka deklet Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (041 516 859;  iztok.zizek@scpet.si).

• Jan Zaletel, športni koordinator nogometnega oddelka deklet Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (051 363 368; jan.zaletel@scpet.si)

Za vse druge informacije pa vam je na voljo strokovna služba v okviru tehničnega sektorja NZS:

 Tina Kelenberger, vodja dekliških nogometnih oddelkov NZS (031 868 706; 04 27 59 445; tina.kelenberger@nzs.si)

• Anja Milenkovič, koordinatorica dekliških nogometnih oddelkov NZS (041 855 866; anja.milenkovic14@gmail.com).

Naročnik oglasa: NZS

 

Komentarji uporabnikov
Tagi