Lokalna samooskrba
-
Jure Bostele: “Jagod bo sicer manj, bodo pa kakovostne”
Čeprav so jagode prvi slovenski sadež v pomladnih mesecih in zaradi tega med potrošniki izjemno priljubljene, njihova priljubljenost z meseci…
Več » -
Tadeja Rudolf Vahtar: “Aronijo uživam s kefirjem ali mlekom”
»V želji, da bi pomagala sorodnici, ki je pred več kot desetletjem zbolela za rakom, sem začela iskati informacije, na…
Več » -
Viktor Pavlič: “Letošnja prva eko jabolka so že dozorela”
Pisalo se je leto 1999, ko so na štirih različnih lokacijah v Sloveniji zasadili prve intenzivne ekološke sadovnjake in tako…
Več » -
Anton Komat: “Rešitev je sezonsko pridelana lokalna živa hrana”
Človekovo linearno poseganje v dogajanja v naravi, ki je ciklično naravnano, je izjemno nevarno početje. Podkrepljeni in zaslepljeni s pretiranimi…
Več » -
Anže Pirnat, sirar: “Stik s strankami mi izjemno veliko pomeni”
Anže Pirnat je mlad fant, ki že od nekdaj ve, kaj si želi. Energičen in ambiciozen mladostnik, ki stvari, katere…
Več » -
Mirko Brinovec: “Kuhanje domačega oglja združuje generacije”
V oglarski deželi, kjer so kraji odmaknjeni od mestnega vrveža in skorajda osamljeni v svojem miru in podeželski idili, se…
Več » -
Domen Virant: “Kozje mleko vse bolj priljubljeno”
Kozje mleko in izdelki iz njega so vedno bolj popularni. Kljub temu, da se v zadnjem času več prostora in…
Več » -
Mateja Dervarič: “Sezona obiranja ameriških borovnic je v polnem teku”
Na kmetiji Dervarič imajo v teh dneh polne roke dela. Sezona obiranja ameriških borovnic je v polnem teku, zaradi česar…
Več » -
Sveža in lokalna hrana letnih časov tudi ta torek v Dobu pri Domžalah
Sveže, domače, sezonsko ter lokalno pridelana sadje in zelenjava, so v vročih poletnih dneh še kako dragocena. Poleg bogatega okusa,…
Več »