Sveži in lokalni jesenski pridelki tudi ta torek v Dobu pri Domžalah

Ljubitelji kakovostne sezonske in pa lokalno pridelane in predelane hrane, se že nekaj časa srečujejo v Dobu pri Domžalah, natančneje v Ulici 7 avgusta 9, kjer je spomladi zaživela nova točka zadruge Jarina.

Na stojnici HRANA LETNIH ČASOV, si lahko vsak torek med 8.00 in 18.00 uro priskrbite sezonsko, lokalno pridelano in pa predelano hrano, obogateno s kakovostnim domačim poreklom. Več kot 80 pridelovalcev in predelovalcev iz cele Slovenije, ki skrbijo za ohranitev tradicionalnih ter pristno domačih bogatih naravnih okusov, je povezanih in združenih v zadružno mrežo dobaviteljev Zadruge Jarina.

Torek, 28. 9. 2021
dan za nakup

HRANE LETNIH ČASOV

Na voljo bo:

  • eko jabolka Merkur, fige, jagode, slive, hruške Viljamovke, jabolka Gala in Elstar, mini lubenice, maline, grozdje in borovnice;
  • brokoli, cvetača, buče hokaido, buče muškatne, fižol češnjevec, kislo zelje, bučke, kumare, stročji fižol, krompir, paprika, por, sveže zelje, korenje, zelena, koleraba, rdeča pesa, čebula, česen in solata kristalka in endivija;
  • navadni in sadni grški jogurt, čvrsti navadni jogurt, sadni jogurt, sir gavda, kisla smetana, skuta, seneno kozje mleko,;
  • jajca, izdelki iz aronije, ekološka moka, kaše …
  • ekološka paradižnikova mezge, vložena zelenjava, kis, olje, …

⇒ od 8.00 do 18.00 ure ⇐

JARINA

Ulica 7. avgusta 9, Dob

Vabljeni k branju zanimivih pogovorov z različnimi dobavitelji, ki smo jih predstavili v prejšnjih mesecih na portalu domzalec.si /lokalna-samooskrba. Gre za pogovore s kmeti, pridelovalci in predelovalci pridelkov, ki so se odločili za naravi prijazno obliko kmetovanja in poljedelstva, v želji po ohranjanju in spoštovanju okusov domačnosti ter posebnosti, ki jih omogočata sezonska pridelava in pa predelava.

Domen Virant: “Kozje mleko vse bolj priljubljeno”

Nejc Rumpret: “Navkljub spomladanski pozebi, nekaj jabolk bo”

Tadeja Rudolf Vahtar: “Aronijo uživam s kefirjem ali mlekom”

David Stražar: “V domačem eko mlinu nas v prihodnjih mesecih čaka veliko dela”

Prispevek vsakega izmed nas je izjemno pomemben, tako pri vzdrževanju, kakor tudi ohranjanju varnosti hrane, kajti izbor hrane ne vpliva samo na naše zdravje, ampak tudi na varstvo planeta in pa živali, s takojšnim ali posrednim dolgotrajnim spreminjanjem ekonomije.

V torek, 28. septembra 2021, lepo vabljeni v Dob pri Domžalah, kjer si lahko na stojnici HRANA LETNIH ČASOV priskrbite sveže sezonsko sadje in pa zelenjavo od lokalnih dobaviteljev, ki smo jih že predstavili in od tistih, katere še bomo.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: Zadruga Jarina

Zadruga Jarina pod svojim okriljem povezuje številne lokalne pridelovalce. Vsak teden bomo na našem portalu predstavili enega izmed njih, zato lepo vabljeni, da jih spoznate še na drugačen način.

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Tagi