Premierno: Ljubiteljska kuharija – jedi iz buč in svinjine

Ob 20. uri premierno na naš portal prihaja Ljubiteljska kuharija. V oddaji Monika in Jure na sproščen, spontan in zabaven način kuhata preproste mesne in vegetarijanske jedi, ki so včasih tudi združene, narejene iz sestavin lokalnega ter sezonskega izvora. Tokrat bosta Monika in Jure pripravila jedi iz buč. Seveda pa ne bo šlo brez svinjine.

Ste se kdaj vprašali, kako, če sploh lahko, združite na prvi pogled nezdružljivo? Je tovrstno združevanje lahko celo uspešno? Ali lahko poteka povezovanje, združevanje in sodelovanje na videz nezdružljivega tudi sproščeno in zabavno? Vse to boste lahko videli v oddaji Ljubiteljska kuharija, ki jo bomo premierno na našem portalu predvajali ob 20. uri, ogledali pa si jo boste lahko tudi kasneje.

Za večino je kostanj prvi pokazatelj, da je prišla jesen. Številni pa prihod jeseni enačijo tudi z bučami – in med njimi sta tudi Monika in Jure, ki bosta tokrat pripravila jed iz buč. Seveda pa ne bo šlo brez svinjine oz. kakor ji je pravi Jure “glavni porabniki buč”. Da bosta Monika in Jure lahko kuhala s sezonskimi in lokalno pridelanimi sestavinami, so poskrbeli Kmetija Mis, Mesarstvo Perešuti, Zadruga Jarina in Čebelarstvo Stariha.

Ljubitelji hitrega, zabavnega in sproščenega kuhanja vabljeni k spremljanju oddaje. Prepričani smo, da vas bosta Monika in Jure za skupnim kuharskim pultom navdušila in prepričala, da se boste priprave jedi iz buč in svinjine, lotili tudi vi. Pa dober tek!

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 3. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si

 

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Tagi