Ugriznite v domačo, sočno, lokalno pridelano sezonsko jabolko

Degustacija domačih sezonskih jabolk v Zadrugi Jarina

Ugriznite v domačo, sočno, lokalno pridelano sezonsko jabolko in si v spomin prikličite okuse, ki ste jih nekoč že spoznali. Začutili.

Jesen je čas, ki nas s toplimi barvami vabi, da z užitkom zagrizemo in okusimo bogastvo sezonsko in lokalno pridelanega sadja in zelenjave, ki sta bogat vir vitaminov, mineralov, prehranskih vlaknin in mnogih drugih zaščitnih snovi. Je pa jesen tudi čas, ko se pripravljajo zaloge za prihajajoče hladnejše zimske dni.

Pridelovalci in predelovalci, ki z izjemno energijo, delavnostjo, zanosom in prizadevanjem za kakovosten in okusen pridelek, obogaten s pristnimi domačimi in tradicionalnimi okusi, ter naravnim bogastvom, ki je lasten vrsti izbranega sadja in zelenjave, skušajo potrošnikom približat pomen in pa vrednost lokalno pridelanih in predelanih sezonskih pridelkov.

Torek, 19. 10. 2021
dan za nakup

HRANE LETNIH ČASOV

Na voljo bo:

  • različne sorte jabolk (Gala, Elstar, Pinova, Carjevič, Jonagold, Zlati delišes, Idared) – super cena za zaboj (15 EUR), jagode, hruške Viljamovka, maline, grozdje …
  • brokoli, cvetača, buče hokaido, buče muškatne, fižol češnjevec, kislo zelje, bučke, kumare, stročji fižol, krompir, paprika, por, sveže zelje, kislo zelje, korenje, zelena, koleraba, rdeča pesa, čebula, česen, solata kristalka, endivija, radič, vložena zelenjava …
  • navadni in sadni grški jogurt, čvrsti navadni jogurt, sadni jogurt, sir gavda, kisla smetana, skuta, seneno kozje mleko …;
  • jajca, izdelki iz aronije, ekološka moka, kaše, Anjini štruklji …
  • ekološka paradižnikova mezge, vložena zelenjava, kis, olje …
  • moke, kaše, kosmiči, suho sadje, marmelade, sokovi, jabolčni čips …

⇒ od 8.00 do 18.00 ure ⇐

Degustacija jabolk

⇒od 16.00 do 18.00 ure⇐

JARINA

Ulica 7. avgusta 9, Dob

Hrana ne predstavlja le pomemben vir preživetja, ampak mnogo več. Zavedanje in pa osveščenost o njeni kakovosti, izvoru, pridelavi in pa predelavi, postaja vse večje.

Svetovni dan hrane (SDH), ki smo ga pravkar obeležili, je letos v okviru Organizacije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO) potekal pod sloganom »Naša dejanja so naša prihodnost – boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje«. Leto 2021 je razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, zaradi česar bo letošnji redni Tradicionalni slovenski zajtrk, potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«

Priskrbite si jabolka za ozimnico in si s svežino in hranljivostjo bogastva lokalno pridelanega sadja in zelenjave, pričarajte občutek domačnosti v času hladnih zimskih dni.

Pritegnil vas bo pogled, prevzel vonj, nagovoril pa okus, zato lepo vabljeni v torek, 19. oktobra 2021 v Dob pri Domžalah, na točko hrane letnih časov, priljubljeno stičišče ljubiteljev sezonskih okusov in lokalno pridelane hrane, na degustacijo domačih, sezonskih jabolk, pridelanih na ekološki način. Na kmetiji Karlovček jih prideluje Nejc Rumpret, ki je eden izmed več kot 80-tih dobaviteljev Zadruge Jarina.

Nejc Rumpret: “Navkljub spomladanski pozebi, nekaj jabolk bo”

Lepo vabljeni v torek, 19. oktobra 2021, od 16.00 pa vse tja do 18.00 ure, v Zadrugo Jarino na Ulico 7. avgusta 9, Dob pri Domžalah, na degustacijo domačih, lokalno pridelanih sezonskih jabolk, ki imajo tako zelo bogat, poln, specifičen in poseben okus, ki se ga boste še dolgo spominjali.

Več o degustacijah v Zadrugi Jarina si lahko preberete na spodnji povezavi:

Nove degustacije sezonskih in lokalnih pridelkov v Dobu pri Domžalah

 

Projekt Lokalno je zdravo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: Arhiv Nejca Rumpreta

JABOLČNI SLOVAR

Jabolka, ki jih je možno tekom leta dobiti v Zadrugi Jarina

GALA – sladkega okusa

ELSTAR  – sočen, kiselkast

ZLATI DELIŠES – sladek

PINOVA – sladka

CARJEVIČ – blago kislega okusa

JONAGOLD – najbolj okusen, sladko – kiselkast

OPAL – kislo-sladek do sladek  

TOPAZ – kiselkast, prijetna aroma

BRAEBURN – zori pozno, čvrsto, sočno, kislo-sladko

IDARED – zori pozno, kiselkast

FUJI – zori pozno, sočno, čvrsto, sladko, aromatično

 

Tagi