Nove degustacije sezonskih in lokalnih pridelkov v Dobu pri Domžalah

S prihodom jeseni se je minuli torek v popoldanskih urah v Dobu pri Domžalah, na točki prevzema Zadruge Jarina, pričel niz degustacij, ki bodo obiskovalcem ponudile novo, dodatno in še bogatejšo priložnost za lažje spoznavanje s sezonskimi, lokalnimi ter na naravi prijazen način pridelanimi in predelanimi sezonskimi živili, ki jih ponujajo izbrani lokalni dobavitelji, združeni v mrežo Zadruge Jarina.

Stojnica in lično urejena notranjost točke prevzema, z bogato ponudbo sveže lokalno pridelanega sadja in zelenjave, sta postali priljubljeno stičišče ljubiteljev svežine, pristnih in bogatih lokalno pridelanih domačih okusov.

V zadrugi Jarina si želijo kupcem približali ekološki način pridelave in predelave pridelkov, ter pomen in kakovost lokalne pridelave in predelave hrane, zato tudi podpirajo tedenske predstavitev kmetov iz ožjega in širšega območja, tudi s pomočjo intervjujev, ki jih objavljamo na portalu domžalec.si, kakor tudi z organizacijo nizov degustacij, ki jih bodo s pomočjo izbranih dobaviteljev, izpeljali v mesecu oktobru.

Torek, 12. 10. 2021
dan za nakup

HRANE LETNIH ČASOV

Na voljo bo:

  • različne sorte jabolk (Gala, Elstar, Pinova, Carjevič, Jonagold, Zlati delišes, Idared) – super cena za zaboj (15 EUR), jagode, hruške Viljamovka, maline, grozdje …
  • brokoli, cvetača, buče hokaido, buče muškatne, fižol češnjevec, kislo zelje, bučke, kumare, stročji fižol, krompir, paprika, por, sveže zelje, kislo zelje, korenje, zelena, koleraba, rdeča pesa, čebula, česen, solata kristalka, endivija, radič …
  • navadni in sadni grški jogurt, čvrsti navadni jogurt, sadni jogurt, sir gavda, kisla smetana, skuta, seneno kozje mleko …;
  • jajca, izdelki iz aronije, ekološka moka, kaše, Anjini štruklji …
  • ekološka paradižnikova mezge, vložena zelenjava, kis, olje, …
  • moke, kaše, kosmiči, suho sadje, marmelade, sokovi, jabolčni čips, …
  • izdelki iz aronije

⇒ od 8.00 do 18.00 ure ⇐

Degustacija izdelkov iz aronije

⇒od 16.00 do 18.00 ure⇐

JARINA

Ulica 7. avgusta 9, Dob

Hrana letnih časov je poleg bogatega okusa, hranljivosti in pa sezonskosti, v bližino domačinov prinesla spoznavanje kakovosti lokalnih pridelovalcev hrane in lažjo dostopnost do slovenskih pridelkov. Omogočila pa je tudi zavedanje o pomenu ekološkega načina pridelave in predelave lokalnih sezonskih pridelkov. Več o tem si lahko ogledate v spodnjem videu.

Cenjene obiskovalke in obiskovalci stojnice in pa točke prevzema Zadruge Jarina, tudi v mesecu oktobru si boste lahko priskrbeli kakovostno, sveže, lokalno pridelano sadje in zelenjavo, ki bo v tistem trenutku na voljo, ter ob tem poizkusili tudi izdelke, ki bodo vsak torek, med 16. in 18. uro namenjeni degustaciji.

Anjina energičnost ter entuziazem med pripravo ročno izdelanih domačih štrukljev dvanajstih različnih okusov, sta minuli torek že spodbudili zanimanje, pritegnili številne poglede in zbudili radovednost mimoidočih, tako starejših, kakor tudi mlajših, ki so z navdušenjem opazovali, z veseljem kramljali ter pogumno spraševali, medtem, ko so slastne štruklje tudi degustirali.

V torek, 12. oktobra 2021 lepo vabljeni v Dob pri Domžalah, natančneje v Ulico 7. avgusta 9 na točko Zadruge Jarina, kjer boste na stojnici lahko pobliže spoznali in poizkusili izdelke iz aronije, ki jih pripravlja Tadeja Rudolf Vahtar iz kmetije Pr mej.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: Aleksandra Obersnu, Petra Petravič; Video: Miro Pivar

Zadruga Jarina pod svojim okriljem povezuje številne lokalne pridelovalce. Vsak teden bomo na našem portalu predstavili enega izmed njih, zato lepo vabljeni, da jih spoznate še na drugačen način.

Tagi