Nanine karikature: Julianne Moorean

Prejšnji petek smo v sodelovanju s portretno karikaturistko Nano Guberinič iz Domžal pričeli z novo rubriko Nanine karikature, v kateri bomo enkrat tedensko in sicer vsak petek objavili po eno novo karikaturo domačih in tujih politikov, estradnikov in še koga. Prva portretna karikatura, ki smo jo objavili je bila od slovenskega igralca Jerneja Šugmana v vlogi Hamleta. Danes pa objavljamo portretno karikaturo filmske igralke in prejemnice oskarja Julianne Moorean.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Julianne Moore
Julianne Moore, simpatična ameriška igralka in otroška pisateljica se je rodila kot Julie Anne Smith 3. decembra 1960 v Severni Karolini v ZDA. Po študiju gledališke igre na bostonski univerzi je leta 1985 začela nastopati v televizijskih serijah.

V svoji karieri je Julianne Moore nastopila v številnih filmih, znana je po upodobitvah čustveno neuravnovešenih žensk. Cenjena je tako v Hollywoodu kot v krogih umetniškega filma. Leta 2014 je nastopila v filmu Poti k zvezdam režiserja Davida Cronenberga. Leta 2015 je imela zelo dober razlog za veselje, saj ji je peta nominacija končno prinesla oskarja. Najprestižnejšo filmsko nagrado na svetu je osvojila v kategoriji najboljše igralke, in sicer z vlogo v filmu Še vedno Alice.

Pred tem je bila za najboljšo igralko nominirana za vlogi v dramah Konec afere in Daleč od nebes, nominaciji v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi pa si je prislužila z vlogama v drami Vroče noči in romantični drami Ure do večnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov