Kronika Policijske postaje Domžale: Pijan trčil v ograjo, nato pa pobegnil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1.7.2019 do 7.6.2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali več tatvin in vlomov. Iz trgovine je neznani storilec odnesel več kosov različnih oblačil, iz dvorišča stanovanjske hiše je bil odtujen žar, iz stanovanjske hiše pa je neznani storilec odnesel zlatnino in denar. Nepridipravi so odtujili gorivo iz delovnih strojev, orodje iz parkiranega vozila ter hidravljično kladivo iz gradbišča. Neznani storilec je na počivališču izkoristil spanec voznika tovornega vozila, saj mu je iz torbice izmaknil večjo vsoto denarja. Policisti so obravnavali tudi vlom v prodajalno, v kateri je neznani storilec želel odpreti sef, vendar mu to ni uspelo. Kršitelj cestnoprometnih predpisov, ki je kolo z motorjem vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja, pa je ostal brez prevoza, saj mu je bilo kolo z motorjem zaseženo. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom in sicer je voznik zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v ograjo ob vozišču. Po trčenju je odpeljal s kraja, vendar je bil s strani policistov kmalu izsleden. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

2.7. 2019 – TATVINA V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil več različnih kosov oblačil, s čimer je podjetje oškodoval za 250 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.7. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA DELOVNIH STROJEV
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja delovnih strojev na delovišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja tam parkiranih dveh delovnih strojev odtujil za okoli 350 EUR goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.7. 2019 – VLOM IN TATVINA ŽARA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu in tatvini žara. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči vlomil na dvorišče stanovanjske hiše in odtujil žar znamke Big Green Egg ter s tem lastnike oškodoval za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.7. 2019 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 2. 7. 2019 med 12.00 in 18.00 na parkirišču iz odklenjenega  vozila odtujil delovno orodje (električno kladivo Devalt, baterijski set Metabo, rezilka Metabo …). S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.7. 2019 – TATVINA DENARJA IZ TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz tovornega vozila na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je na počivališču neznani storilec preko noči iz odklenjenega tovornega vozila tujega državljana iz torbice voznika odtujil 1000 EUR, med tem ko je le-ta v vozilu spal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.7. 2019 – VLOM NA GRADBIŠČE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu na gradbišče in tatvini hidravličnega kladiva. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči vlomil na gradbišče tako, da je preščipnil verigo na glavnem vhodu in z gradbišča odtujil hidravlično kladivo, s čimer je gradbeno podjetje oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.7. 2019 – OBNEMOGLA OSEBA V STANOVANJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o obnemogli osebi v stanovanju stanovanjskega bloka. Ugotovljeno je bilo, da je starejša občanka preko noči padla in se poškodovala. Na kaj so prišli gasilci, ki so vlomili v stanovanje in reševalci ZD Domžale, ki so občanko odpeljali v Klinični center Ljubljana.

4.7. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KAT.  S POBEGOM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. in pobegu povzročitelja s kraja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila, ki je bil izsleden, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti  izgubil nadzor nad vozilom in trčil v ograjo ob vozišču, ter po trčenju s kraja odpeljal. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5.7.2019 – TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Na gradbišču je storilec preko noči iz gradbenega stroja odtujil okoli 100 litrov pogonskega goriva. Policisti bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

5.7.2019 – VLOM V PRODAJALNO
Policisti PP Domžale so obravnavali vlom v prodajalno, v katero je storilec vlomil skozi vrata, nato pa poskušal odpreti tudi sef. Slednje mu ni uspelo, nato pa je prodajalno zapustil. Policisti bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

6.7.2019 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti PP Domžale so zaustavili mladoletnega voznika kolesa z motorjem, pri čemer je bilo ugotovljeno,  da mladoletnik vozi motorno vozilo brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so mu policisti zasegli kolo z motorjem, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6.7.2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznanec z vlomom skozi balkonska vrata prišel v notranjost objekta, ga pregledal ter iz njega odtujil zlatnino in denar. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi