Kronika Policijske postaje Domžale: Denar, ki sta ga občana našla na bankomatu, išče lastnika

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 5. 2019 do 2. 6. 2019

V preteklem tednu se je pripetilo kar nekaj primerov, ko so občani med dvigom denarja na bankomatih, le-tega tam pozabili. V dveh primerih (Vir, Mengeš) sta občana, ki sta našla bankovce, le-te izročila policistom PP Domžale. Policisti pozivajo upravičenca, da naj se na podlagi potrdil o dvigu gotovine zglasita na PP Domžale. Policiste je občan obvestil o najdbi kolesa znamke Ascott črne barve. Policisti prav tako upravičenca pozivajo, naj se s potrdilom o lastništvu kolesa zglasi na PP Domžale.  Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali poškodovanje osebnega vozila, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, ponarejen bankovec, ki je bil odkrit v banki ter požar osebnega vozila, ki je zagorelo med vožnjo na avtocesti. Enemu kršitelju so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge, en voznik pa je zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja ostal brez avta. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 5. 2019 ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU V DOMŽALAH
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je pri dvigu denarja na bankomatu, le-tega tam pozabil, ob prihodu nazaj pa le-tega ni bilo več. Policisti v zvezi navedenega kaznivega dejanja Zatajitve še zbirajo obvestila in bodo po končanem preiskovanju podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

27. 5. 2019 NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NA VIRU PRI DOMŽALAH
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je pri dvigu gotovine na bankomatu pri trgovini na Viru pri Domžalah našel bankovec, katerega je izročil policistom. Policisti v zvezi najdenega bankovca zbirajo obvestila, hkrati pa pozivajo upravičenca, da naj se na podlagi potrdila o dvigu gotovine zglasi na tukajšnjo Policijsko postajo.

28. 5. 2019 NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V MENGŠU
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je pri dvigu gotovine na bankomatu v Mengšu našel bankovec, katerega je izročil policistom. Policisti v zvezi najdenega bankovca zbirajo obvestila, hkrati pa pozivajo upravičenca, da naj se na podlagi potrdila o dvigu gotovine zglasi na tukajšnjo Policijsko postajo.

29. 5. 2019 ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da so uslužbenci banke v Domžalah odkrili ponarejen bankovec. Ugotovljeno je bilo, da je občanka na svoj račun želela položiti denar, pri čemer so uslužbenci banke odkrili, da je eden izmed bankovcev ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 5. 2019 NAJDENO KOLO ZNAMKE ASCOTT, ČRNE BARVE, ŠT. OKVIRJA XCX11F00860
Policisti Policijske postaje Domžale smo bili s strani najditelja obveščeni, da je našel kolo znamke Ascott. Policisti v zvezi najdenega kolesa zbirajo obvestila, hkrati pa pozivajo upravičenca, da se naj na podlagi lastništva kolesa zglasi na tukajšnjo Policijsko postajo.

30. 5. 2019 ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 5. 2019 ZAGORELO VOZILO NA AVTOCESTI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je na avtocesti v bližini izvoza Trojane zagorelo vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi napake na vozilu. Potnika sta vozilo zapustila nepoškodovana, vozilo pa je pogorelo v celoti.

31. 5. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane  droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

2. 6. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja. Ugotovljeno je bilo, da je NN preko noči na počivališču iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 500 EUR goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2019 –POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do osebnega avtomobila, kateri je bil parkiran na parkirišču in s primernim predmetom poškodoval lak vozila. Z opisanim je neznani storilec oškodoval lastnika vozila za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi