Koledar dogodkov

 • ned
  30
  Dec
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  animirana domišljijska akcijska pustolovščina / Spider-Man: Into the Spider-Verse / režija: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman / scenarij: Phil Lord, Steve Ditko, Stan Lee / glasovi:  Nicolas Cage, Hailee Steinfeld, Liev Schreiber, Mahershala Ali, Jake Johnson, John Mulaney, Luna Lauren Velez, Kimiko Glenn, Lily Tomlin, Brian Tyree Henry, Shameik Moore / slovenski glasovi / 2018, ZDA / distribucija: Con film / 105’ / sinhoronizirano, 8+ / IMDb

  Spider-Manov svet bomo spoznali v povsem drugačni luči in tokratna dogodivščina nas bo prisilila, da postavimo pod vprašaj vse, kar se nam je zdelo, da vemo o najslavnejšem človeku-pajku na svetu. V zgodbo nas popelje najstnik iz Brooklyna Miles Morales, ki nam razkrije neomejene možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da ni edini, ki nosi masko.

   

 • ned
  30
  Dec
  2018
  16:00Mestni kino Domžale

  družinski muzikal / Mary Poppins Returns / režija: Rob Marshall / scenarij: David Magee, po knjižnji predlogi avtorja P. L. Travers / igrajo: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Emily Mortimer, Angela Lansbury / 2018, ZDA / distribucija: 2i film / 130’ / IMDb

  Dobri dve desetletji po prvem obisku se Mary Poppins (Emily Blunt) vrača na pomoč družini Banks, ki žaluje po izgubi ljubljene osebe. Michael in Jane sta sedaj odrasla in ko se v Londonu znova pojavi Marry Poppins, se družina prebija skozi težke čase. Skupaj z optimističnim lučkarjem Jackom bo Mary z edinstvenimi čarobnimi veščinami poskrbela, da se bosta radost in veselje vrnila v življenje družine Banks, obenem pa bo otrokom predstavila tudi nekaj novih prijateljev, med njimi tudi njeno ekscentrično sestrično Topsy (Meryl Streep).

   

 • ned
  30
  Dec
  2018
  18:30Mestni kino Domžale

  abonma filmski PETEK in IZVEN

  komična drama / Vsechno bude / režija: Olmo Omerzu / scenarij: Petr Pýcha / igrajo: Tomáš Mrvík, Jan Uher, Lenka Vlasáková, Eliška Křenková, Martin Pechlát / 2018, Češka, Slovenija, Poljska, Slovaška, Francija / distribucija: Demiurg / 85' / IMDb

  Navihani samozavestni Mára in malce čudaški Heduš se odpravita dogodivščinam naproti v ledena prostranstva, seveda z avtom. Navsezadnje bo Mára kmalu praznoval petnajsti rojstni dan. Film ceste o muhah, ki včasih brenčijo naokrog tudi sredi zime, in zgodba, ki – preden se konča na policijski postaji – pripoveduje o izmuzljivih vezeh fantovskega prijateljstva ter neukrotljivi želji po doživetjih, čeprav ne veš natančno, kakšnih.

  nagrade 
  Karlovi Vari 2018 (najboljša režija, posebna omemba ekumenske žirije), FSF Portorož 2018 (najboljša manjšinska koprodukcija)

   

 • ned
  30
  Dec
  2018
  20:15Mestni kino Domžale

  biografska glasbena drama / Bohemian Rhapsody / režija: Bryan Singer / scenarij: Anthony McCarten, Peter Morgan / igrajo: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton / 2018, ZDA, Velika Britanija / distribucija: Blitz / 134’ / IMDb

  Freddie Mercury in skupina Queen v biografski glasbeni drami o pevcu, ki je kljuboval stereotipom, prestopal meje in postal eden najbolj priljubljenih zvezdnikov na planetu.

  Film spremlja strm vzpon skupine Queen skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enega najveličastnejših nastopov v zgodovini rock glasbe. Pri tem pa film utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje outsiderje, sanjače ter ljubitelje dobre glasbe.

   

 • pon
  31
  Dec
  2018
  10:00Mestni kino Domžale

  animirana družinska komedija / Asterix: Le secret de la potion magique / režija: Alexandre Astier, Louis Clichy / scenarij: Alexandre Astier, René Goscinny, Albert Uderzo / 2018, Francija / distribucija: Blitz / 105’ / sinhronizirano, 6+ / IMDb

  Čarodej Čudomix se v družbi Asterixa in Obelixa odpravi na iskanje svojega naslednika.

  Med jesenskim nabiranjem zelišč se čarodej Čudomix odloči, da je čas, da Galcem zagotovi varno prihodnost in poišče svojega naslednika. Z Asterixom in Obelixom se odpravi na pot po deželi, da bi poiskal mladega druida, na katerega bo lahko prenesel skrivnost čarobnega napitka. Na filmska platna se vračata galska stripovska junaka, ki bosta s prepoznavnim humorjem zabavala tako otroke kot odrasle.

   

 • pon
  31
  Dec
  2018
  10:30Češminov park Domžale

  Ker smo otroci vedno radi korak pred odraslimi, bomo tudi letos v novo leto vstopili že pol dneva pred "ta velikimi". Zbrali se bomo ob 10.30. uri v Češminovem parku, se zabavali ob programu, ki ga letos pripravlja gledališke Kukuc in skupaj priklicali Dedka Mraza, ki bo med otroke prišel na prav poseben, čaroben način. Skupaj bomo peli in rajali in poslušali zanimive zgodbe z dedkove poti.

  Točno ob 12. uri bomo odprli otroški šampanjec, si voščili SREČNO NOVO LETO in si obljubili, da se prihodnje leto spet vidimo.

  Dobri, stari mož je obljubil, da si bo prav za vsakega od otrok vzel čas in z njim pokramljal.

  Vabljeni!

   

 • pon
  31
  Dec
  2018
  15:00Drsališče Domžale

  Dedek Mraz je dobri mož, ki živi pod Triglavom in je poročen s starko Zimo. Vse otroke ima zelo rad in ne dela nikakršnih razlik med njimi. Na domžalskem drsališču nas bo obiskal na zadnji dan tega leta, in sicer v ponedeljek, 31. decembra, ob 15.00 uri. Pridružite se nam, bomo skupaj zapeli zimzeleno Siva kučma, bela brada.

   

 • pon
  31
  Dec
  2018
  19:00Kulturni dom Franca Bernika

  koncert / nastopajo: Eva Hren (vokal), Boštjan Gombač (klarinet, piščali, vokal, zvočila), Irena Preda (sopran), Gregor Volk (vokal, akustična kitara), Goran Krmac (tuba, topotalnik), Dejan Gregorič (violina), Vasilij Centrih (violina), Klemen Bračko (viola), Urša Kržič (violončelo), Janez Dovč )harmonika, klavir, umetniško vodstvo)

  Silvestrski koncert glasbenega virtuoza Janeza Dovča z gosti. Kaj je lepšega kot vstopiti v novo leto s prijetno glasbo in vedrega duha, ki nam ga bo pričaral vsestranski glasbenik Janez Dovč z glasbenimi prijatelji. V Kulturnem domu Franca Bernika vam letos ob dobrih željah namenjamo lahkoten in prijeten glasbeni dogodek, s katerim bomo skupaj vstopili v novo, uspešno in zdravo leto.

  Kaj je lepšega kot vstopiti v novo leto s prijetno glasbo in vedrega duha, ki nam ga bo pričaral vsestranski glasbenik Janez Dovč z glasbenimi prijatelji. V Kulturnem domu Franca Bernika vam letos ob dobrih željah namenjamo lahkoten in prijeten glasbeni dogodek, s katerim bomo skupaj vstopili v novo, uspešno in zdravo leto.

  Janez Dovč, vrhunski skladatelj, harmonikar in multiinstrumentalist nas bo s svojimi gosti popeljal na zvočno popotovanje, sozvočje avtorske kompozicije, klasične glasbe in slovenske ljudske glasbe v sodobnih in živih priredbah, Orkester se nam bo predstavil v posebej za to zasedbo pripravljenih aranžmajih. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje temveč uglaševanje. Virtuozno, občuteno ter s pridihom hudomušnosti.

  Cena: 23 eur, vključuje tudi kozarec šampanjca

  Vstopnice lahko rezervirate na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Informacije in rezervacije vstopnic po telefonu 01 / 722 50 50 ali preko elektronske pošte (v času uradnih ur, ob delavnikih od 10.00 do 12.00 ure, ob sredah tudi od 15.00 do 17.00 ure) blagajna@kd-domzale.si.

  Rezervirane vstopnice morate prevzeti najkasneje do četrtka, 27.12. do 12. ure, kasneje bodo vstopnice žal avtomatsko izbrisane.

   

 • pon
  31
  Dec
  2018
  22:00Tržni prostor pod šotorom

  Letos bomo v novo leto vstopili ob zvokih ansambla Veseli Begunjčani.

  Leto 2007 je rojstno leto narodno-zabavnega ansambla Veseli Begunjčani. Vsi člani ansambla smo igrali pri različnih narodno-zabavnih ansamblih in imamo za seboj dolgoletne izkušnje na glasbenih odrih tako doma kot v tujini. Dom članov ansambla so Begunje na Gorenjskem z bližnjo okolico. Težko bi rekli, da kdo ne pozna Begunj, tega prelepega kraja pod Begunjščico, iz katerega izhaja tudi legendarni narodno-zabavni ansambel bratov Vilka in Slavka Avsenika, začetnika tovrstne glasbe. Ime ansambla smo, iz spoštovanja do ansambla bratov Avsenik in narodno-zabavne glasbe, povzeli po njihovi veseli »viži«, napisani v daljnem letu 1954, z naslovom Veseli Begunjčani.

  Člani ansambla Veseli Begunjčani prisegamo na pristno narodno-zabavno »kvintetovsko« glasbo, to je glasbo ansambla Avsenik, nismo pa pozabili na ljubitelje drugih zvrsti glasbe, kot so večno zelene melodije »evergreeni« in aktualna zabavna glasba.

  Vabimo vas, da se nam na zadnji dan v letu ob 22.uri pridružite v ogrevanem šotoru na tržnem prostoru v Domžalah.

  Ob pestri gostinski ponudbi in dobri glasbi bomo zaplesali in se poveselili ter zadnje minute leta odštevali skupaj z županom.Po zdravici in izrečenih lepih željah bo nebo razsvetlil veličasten ognjemet.

  Naj bo čarobno!