Koledar dogodkov

 • pet
  21
  Dec
  2018
  17:00Knjižnica Domžale

  za otroke od 3. do 6. leta

  Otroci v predšolskem obdobju so običajno živahni, nemirni in nimajo dolgotrajne koncentracije. Njihovo pozornost lahko pritegnemo z igrivim načinom izvajanja jogijskih vaj. Otroci zelo radi vadijo tako, da z gibi sledijo vsebini pravljic. Poudarek je na gibalnem razvoju in spretnosti, krepitvi mišic celega telesa, vajah za pravilno držo in pravilen razvoj nog. Posebno pozornost posvečamo dihanju, sprostitvenim pravljicam in pravljicam s pozitivnim poučnim sporočilom. Vstop prost!

  Organizacija: Joga v vsakdanjem življenju Domžale, Knjižnica Domžale.

   

 • pet
  21
  Dec
  2018
  17:00Češminov park Domžale

  Tudi letos je Božiček obljubil, da se bo s svojimi pomočniki ustavil v Domžalah in pozdravil vse pridne otroke.
  Da bodo otroci lažje pričakali Božička, bodo poskrbeli v Kulturnem društvu Mlin Radomlje, ki že pripravljajo čudovito igrico.Potem pa … pustimo se presenetiti, a gotovo bo Božiček  poskrbel za vse otroke, ki se bodo sprejema udeležili. Na uho nam je celo prišlo, da bo razdelil nekaj zdravih in nekaj sladkih daril ter celo posebno darilo Čarodeja Mareta Čareta.

  Skratka, povabljeni prav vsi v Domžale v Češminov park, v petek, 21. decembra ob 17. uri,  ko bo park praznično zažarel!

  Se vidimo!

   

 • pet
  21
  Dec
  2018
  18:00Mladinski center Mengeš

  Zaključno srečanje prostovoljcev, v petek, 21.12., ob 18:00,  v prostorih Društva AIA, Mladinskega centra Mengeš, Slovenska c. 28 (Blanka Tomšič).

   

 • pet
  21
  Dec
  2018
  18:00Mestni kino Domžale

  vstop prost z brezplačnimi vstopnicami

  izbor kratkih filmov s Festivala slovenskega filma / distribucija: Slovenski filmski center / 58’

  Peta noč kratkih filmov: »Koliko kratkih filmov torej lahko spraviš v najdaljšo noč?« Na zimski solsticij, 21. decembra 2018, bo sonce vzšlo ob 7:34 uri, zašlo pa ob 16:42 uri. Dan bo dolg le 9:08 ur. Lunin koledar pravi, da je to slab dan za zabave, prošnje, umske dejavnosti in ljubezen.

  Ne glede na to, pa se bo na ta dan izkazala privrženost do kratkega filma, ki si je v zadnjih letih nabral veliko novega, predvsem mladega občinstva. Na pobudo Slovenskega filmskega centra bodo četrto leto zapored izbrane kinodvorane preplavili kratki filmi, v Slovenski kinoteki pa bo tudi letos potekal osrednji dogodek, kjer se bodo izbrani filmi predvajali v različnih tematskih sklopih. Najkrajši dan ali najdaljša noč (Le jour le plus court) se je leta 2011 začel v Franciji, ravno tako na pobudo njihovih osrednjih filmskih inštitucij.

  V Mestnem kinu Domžale si bomo ogledali izbor najboljših filmov z letošnjega Festivala Slovenskega filma:

  POSLEDNJI DAN RUDOLFA NIETSCHEJA

  kratki film / režija: Blaž Kutin / scenarij: Blaž Kutin / igrajo: Janez Škof, Štefka Drolc, Maruša Majer, Mojca Partljič, Gregor Zorc, Peter Ternovšek, Andrej Rozman, Emil Cerar / 2018, Slovenija / 26’

  Dan v življenju Rudija Nietscheja, ki si nikoli ni znal izboriti svojega mesta v življenju – tako kot tudi ne sedeža na vlaku. Moža, ki mu v priimku manjka tisti z, majhna, a tako pomembna črka. Blaž Kutin (1970, Ljubljana) je diplomiral je iz etnologije in kulturne antropologije ter sociologije kulture. Danes je predvsem filmski scenarist in režiser, ki je leta 2006 v Cannesu prejel nagrado »Novi talent EU«. Zadnja leta živi v Berlinu, kjer deluje kot scenarist, pripravlja naslednji celovečerec, se ukvarja z abstraktno fotografijo in piše kratke zgodbe.

  VOYAGE VOYAGE

  kratki film / režija: Lun Sevnik / scenarij: Lun Sevnik / igrajo: Luka Počivalšek, Ayman Aataya / 2017, Slovenija, Češka / 6’

  Voznik kombija prevaža begunce čez mejo. Stvari se začnejo komplicirati, ko ugotovi, da je eden izmed beguncev v njegovem kombiju na poti umrl, kar se kasneje izkaže za napačno domnevo. Lun Sevnik je študent režije na praški filmski šoli FAMU. Vilm Voyage voyage je zaključni film prvega letnika.

  FUNDAMENTI

  kratki film / režija: Peter Cerovšek / scenarij: Peter Cerovšek, Matevž Jerman / 2018, Slovenija / 22’

  Režiser skozi kuhinjsko okno leto dni spremlja gradnjo luksuznega hotela. V posneti material se nehote prikradejo drobci razpada njegove zveze, ki zamajejo temelje filma. Peter Cerovšek živi v Ljubljani in se ukvarja s filmom. Je soustanovitelj Društva za uveljavljanje kratkega filma Kraken.

   

 • pet
  21
  Dec
  2018
  19:00Kulturni dom Radomlje

  Po odmevnem lanskem koncertu, ki je nosil naslov »Vsi na ples«, tudi  pred letošnjimi božično novoletnimi prazniki Godba Komenda pripravlja pravo glasbeno poslastico, ki jo bodo skupaj  s Mešanim pevskim zborom Drouz predstavili na kar dveh ločenih koncertih. To glasbeno poslastico, ki jo bodo predstavili, pa se imenuje Muzikali. Prvi koncert se bo odvijal v nedeljo, 16. decembra 2018, ob 18. uri v Kulturnem domu Komenda, drugi pa v petek, 21. decembra 2018, ob 19. uri v Kulturnem domu Radomlje.

  Zadnja leta so obarvana v barvah muzikalov in to vzdušje je prevzelo tudi Godbo Komenda, ki pred letošnjimi božično-novoletnimi prazniki v sodelovanju s Kulturnim prosvetnim društvom Drouz pripravlja pravo glasbeno poslastico. »Muzikali« se namreč glasita koncerta Godbe Komenda in Mešanega pevskega zbora Drouz z gosti, ki bosta potekala v nedeljo, 16. decembra 2018, ob 18. uri v Kulturnem domu Komenda in v petek, 21. decembra 2018, ob 19. uri v  Kulturnem domu Radomlje. Na obeh koncertih, ki ju bo povezoval Jure Ivanušič, bodo še nastopili Zala Smolnikar (solo pevka), Špela Ravnikar (citre) in Anja Zajc (trobenta) in dirigent Peter Šala.

  Godba Komenda z gosti po lanskem koncertu "Vsi na ples".

  Kulturno društvo Godba Komenda

  Kulturno društvo godba Komenda je ena najmlajših godb v Sloveniji. Med  sosednjimi godbami, ki na svojih logotipih in našitkih s ponosom pišejo  letnico kot so npr. 1911, 1844 in podobno, Godba Komenda na uniformah  nosi letnico 2011. Po besedah predsednika kulturnega društva Matevža  Cerarja, njihova godba šteje 18 članov, kar za orkester ni veliko. V  Komendi in okolici imajo vsako leto več nastopov, lanskega decembra pa  so izvedli že svoj tretji samostojni novoletni koncert: »Uspešno  sodelujemo s komendskimi mažoretkami, gasilci in ostalimi društvi v  občini ter tudi izven naše občine.« Za umetniško vodenje Godbe Komenda skrbi Peter Šala. Godbo Komenda lahko spremljate tudi na njihovem Facebook profilu.

  Mešani pevski zbor Drouz Radomlje.

  Kulturno prosvetno društvo Drouz

  Kulturno prosvetno društvo Drouz je zelo mlado društvo. Mešani pevski zbor Drouz Radomlje, ki je del Kulturno prosvetnega društva Drouz, sicer deluje že sedem let, pred tem pa je deloval pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje. Sprva je bil to ženski zbor, kasneje pa so se jim pridružili tudi fantje in tako je postal mešani zbor, ki ga vodi mlada, ambiciozna akademska glasbenica Uršula Jašovec. Predsednica društva je Ema Smodiš. Pravijo, da jim glasba daje energijo, jih tolaži, bogati, umiri, povzdigne … KPD Drouz lahko spremljate na njihovem Facebook profilu.

  Miha Ulčar; Foto: KD Godba Komenda, KPD Drouz

 • pet
  21
  Dec
  2018
  20:00Mestni kino Domžale

  komedija, satira / Den tid på året / režija: Paprika Steen / scenarij: Jakob Weis / igrajo: Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Paprika Steen, Jacob Lohmann, Patricia Schumann, Lars Knutzon, Karen-Lise Mynster, Fanny Leander Bornedal / 2018, Danska / distribucija: Cinemania / 101’ / IMDb

  Božična satira danske igralke in režiserke Paprike Steen prinaša sila komičen, pa vendar pristen prikaz nevroze, ki jo lahko sprožijo samo prazniki v družinskem krogu.

  Tudi letos se bo na božični večer vsa družina zbrala pri Katrine in Madsu. In v takšnem tradicionalnem prazničnem vzdušju je treba najti prostor za vse: za ločena starša, domišljavo mlajšo sestro, njenega še bolj domišljavega novega moža in družinsko najstnico, ki se na vso moč bori za materino pozornost. A prazniki so hkrati še kako prikladen čas za odpiranje starih ran in pogrevanje prepirov med družinskimi člani. Božična satira danske igralke in režiserke Paprike Steen prinaša sila komičen, pa vendar pristen prikaz nevroze, ki jo lahko sprožijo samo prazniki v družinskem krogu.

   

 • sob
  22
  Dec
  2018
  8:00Tržni prostor v Domžalah

  V soboto, 22. decembra, vas ob 8. uri vabimo na Tržni prostor v Domžalah, kjer bo potekal božični sejem s ponudbo daril, novoletnih okraskov, slaščic, prazničnih jedi. Ob 10.30 uri pa nas bo obiskal Božiček, ki bo najbolj pridne tudi obdaril.

  Seveda pa bo poskrbljeno tudi za tople napitke in slastne prigrizke. Med drugimi bo z nami s svojo ponudbo prekmurskih dobrot, gibanico, bogračem, langošem, družina Gal iz Lendave. Za vse ljubitelje čokolade pa bo svoje mojstrovine ponudil Gorazd Potočnik-GOX.

  Vljudno vabljeni!

   

 • sob
  22
  Dec
  2018
  10:00Kulturni dom Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Fru-fru / režija: Irena Rajh / igrata: Marjan Kunaver, Matevž Gregorič / 35’ / primerno za 3+

  Znana pravljica o pogumu in zvijačnosti, s katero ostareli prijatelji premagajo močnejše od sebe.

  Ostareli osel, potepuški maček, zavržen pes in pred nožem ubegli petelin se srečajo na cesti. Sklenejo, da bodo skupaj nadaljevali pot v mesto kot Štirje muzikantje. Noč jih dohiti v gozdu in luč jih pripelje do hiše, kjer stanujejo razbojniki. "V slogi je moč,” pravijo junaki in sklenejo pregnati razbojnike … Znana pravljica govori o pogumu in zvijačnosti, s katero ostareli prijatelji premagajo močnejše od sebe.

  Cena vstopnice: 5 / 4,5 Eur

   

 • sob
  22
  Dec
  2018
  10:00Kulturni dom Franca Bernika

  lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Fru-fru / režija: Ajda Roos, Irena Rajh / igrata: Irena Rajh, Ana Špik / 30’ / primerno za 2+

  Mala opica se izgubi in išče svojo mamico. Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica. "Saj mi nobena od živali ni podobna,” joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički, majhne kosmate gosenice, prav nič podobni svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je prav taka kot njena mamica in zdaj je ni več težko najti.

  Brezplačne vstopnice / v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale

   

 • sob
  22
  Dec
  2018
  10:00Galerija Domžale

  Decembra bomo v predpraznični izvedbi miniGalerije spoznavali dela slikarke Milene Kafol. Ogledali si bomo njena dela in se spraševali kaj nam je všeč, kaj nam slike predstavljajo, kako so bile narejene? Posebno pozornost bomo posvetili odtisom in teksturam. Kako nastanejo? Sta navadna gobica za pomivanje posode in vilica lahko tudi tiskarska pripomočka? Poiskali bomo različna orodja za tiskanje in z njimi opremili naše praznične čestitke.

  Program je namenjen otrokom (od 4 let dalje) in mladim, k ustvarjanju vabljeni tudi starši. Prijave na galerija@kd-domzale.si / 90 min / vstop prost / pokrovitelj: Art Ljubljana d.o.o., Trgovina z umetniškim materialom.

  Delavnico bo vodila likovna pedagoginja, Lučka Berlot.

  Prijazno vabljeni! Vstop prost.