Domžale že petič del Maratona Franja BTC City

Občina Domžale je letos že petič zapored del karavane Maratona Franja BTC City, ki ga organizira Kolesarsko društvo Rog, na katerem bo mlado in staro tri dni poganjalo pedala. Danes poteka Vožnja na čas Ljubljana – Domžale – Ljubljana, ki je poleg državnega prvenstva v kronometru za vse kategorije tudi edina ženska dirka za profesionalne kolesarke pri nas. Zaradi kronometra je cesta Ljubljana-Šentjakob-Domžale, vključno s centrom Domžal, med 15.00 in 21.00 uro popolnoma zaprta, za obvoze je poskrbljeno.

Tudi letos je druščina kolesark in kolesarjev zelo pisana, saj je prisotna zelo močna mednarodna udeležba, skupaj pa na kronometru sodeluje preko 400 kolesark in kolesarjev, ki jih v centru Domžal spodbujajo tudi številni občani vseh generacij, da pa so na tekočem s potekom dirke, skrbi napovedovalec Andrej Dekleva.

Dirka šteje za državno prvenstvo v posamični vožnji na čas v kategorijah mlajši mladinci/ke, mladinci/ke, moški pod 23 (samo moški), elite (moški in ženske), državno prvenstvo za parakolesarje in kvalifikacijo za uvrstitev na finalno dirko svetovnega prvenstva v kronometru za rekreativne kolesarje UCI Gran Fondo World Series. V Domžalah smo v uvodu lahko videli tudi dva starta in sicer za mlajše mladinke in mlajše mladince (11 km), ki so nato pot nadaljevali proti Ljubljani.

Start kronometra je na Ameriški aveniji pred Kristalno palačo v BTC City-u. Trasa poteka po Ameriški aveniji do Šmartinske ceste, kjer se zavije desno na Šmartinsko cesto. Po  Šmartinski cesti se nadaljuje v dolžini dobrih 4km  naravnost do križišča  s Snebersko/Zadobrovško cesto, kjer se na semaforju zavije levo proti Šentjakobu. Na semaforju v Šentjakobu naravnost skozi  Podgorico, Dragomelj do Domžal, kjer je obrat na Ljubljanski cesti in po isti trasi nazaj v BTC City. Na Šmartinski cesti  se preide na nasprotni pas dvopasovnice, ki je razmejena s stožci. V cilj se prihaja po nasprotnem voznem pasu.

Rezultate kronometra si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Družinsko šolski maraton za vsakogar

Družinsko šolski maraton za vsakogar, ki bo potekal v soboto, 8. junija 2019, s pričetkom ob 16. uri, je namenjen družinam z otroki, šolski mladini ter kolesarjem začetnikom. Proga je dolga 25 km in je popolnoma nezahtevna, brez vzponov. Poteka ob popolni zapori cest, tako da se lahko sproščeno podate na vožnjo po Ljubljani in okolici. V želji, da bi se vas udeležilo kar največ, štartnine ni. Ob tem vam bodo organizatorji poklonili še okrepčilo ob progi ter malico in spominsko kolajno na cilju.

Start Družinsko šolskega maratona bo v BTC-ju, nato se bo zavilo na Šmartinsko cesto smer Šentjakob, kjer bo trasa potekala mimo AC priključka LJ Sneberje, prečka Zasavsko cesto v Šentjakobu, nadaljuje skozi Podgorico, Dragomelj, Pšata, Bišče, Selo pri Ihanu do Domžal, kjer bo 15 min postanek na okrepčevalni postaji. Nadaljevalo se bo po Ljubljanski cesti do Šentjakoba in nazaj v BTC.

Za nemoten in varen potek maratona bo potekala kratkotrajna popolna zapora na delih celotne trase za ves promet med 16:00 – 18:30.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi