Bralnice pod slamnikom: O miški, ki je zbirala pogum, V svetu pravljic in ustvarjalnic

Knjižnica Domžale se je tudi letos z različnimi prireditvami vključila v festival mladinske literature Bralnice pod slamnikom, ki bodo potekal od 7. do 14. maja 2014, na več kot 30 prizoriščih po vsej Sloveniji. Festival Bralnice pod slamnikom je namenjen širjenju kulture in strpnosti med mladimi, na njem pa naj bi sodelovalo več kot 6.000 mladih.

Predstava O miški, ki je zbirala pogum
Zaključek dejavnosti za otroke in Želvinega bralnega popotovanja z nagradnim žrebanjem

V sredo, 7. maja 2014, ob 17. uri je v Knjižnici Domžale potekal zaključek pravljičnih uric in Želvinega bralnega popotovanja z nagradnim žrebanjem. Vsi otroci so si najprej ogledali predstavo O miški, ki je zbirala pogum (po pravljici Nine Mav Hrovat), v izvedbi strokovnih delavk Vrtca Domžale.

Po predstavi je sledilo žrebanje nagrad za otroke, ki so uspešno pridobili vseh 12 žigov želvice, maskote Oddelka za otroke in mladino. Z zbranimi žigi želvic so spoznavali knjižnico, gradivo in dejavnosti, ki potekajo v knjižnici. Z zbiranjem žigov mladi uporabniki postajajo samostojni uporabniki knjižnice.

V svetu pravljic in ustvarjalnic
Zaključek projekta Pravljični palček za vrtce in šole

Knjižnico Domžale so danes v sredo, 8. maja 2014, obiskali otroci, ki so ob zaključku projekta Pravljični palček, najprej poslušali pravljico, zatem pa izdelali škatlico sreče s čarobnim kamenčkom.

Avtor: Lidija Smerkolj Turšič; Foto: Knjižnica Domžale
Komentarji uporabnikov