Bohinjski sir z luknjami, ki jih delajo s svedri, na prireditvi Dobrodošli v Domžalah

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici je bilo v soboto, 20. junija 2015, mogoče kupiti bohinjski sir. Tisti značilni sir z luknjami, ki jih delajo s svedri, kot se radi pošalijo Bohinci. Ker je šlo za prireditev Dobrodošli v Domžalah, ni potrebno dvakrat ugibati, da so bili tokrat gostje iz Bohinja. Sicer v manjši zasedbi, kot je bilo prvotno načrtovano, so pa bili.

Iz Turističnega društva Bohinj so obiskovalcem tržnice predstavili bohinjske naravne lepote. Turizem tam poteka v vseh letnih čas, zato so predstavili tudi Žičnico Vogel, saj je tja možno priti tako pozimi kot poleti. Na stojnici Sirarne Pr`Prangarč so imeli na voljo tradicionalne bohinjske sire. Se pravi tistega z luknjami, pa tudi Mohant, ki mu pravijo smrdljivec, je bil na voljo. Pravijo, da želodcu zelo dobro dene. Kot zanimivost so še povedali, da je Bohince naučil izdelovati sir, sirar iz Švice. Seveda je to že davno nazaj.

Da pa se ni plesalo na poročila, so s seboj pripeljali harmonikarja Žigo, ki je raztegnil svoj meh in poskrbel za dobro voljo. Prireditev je tudi tokrat povezovala Tanja Vidic Goršak, ki je imela na ta dan rojstni dan. Organizacijski vodja prireditve Vido Repanšek in Edi iz Gostilne Ribič, sta ji v ta namen poklonila rožici. Tanji ob njenem rojstnem dnevu čestitamo tudi mi in ji želimo še veliko uspehov na vseh področjih.

Ker je bila delegacija iz Bohinja v zelo okrnjeni postavi, je bilo še nekaj prostora na stojnicah. Tako so se s svojimi izdelki predstavile tudi oskrbovanke Doma upokojencev Domžale. Prav tako se je predstavil Miha Hari iz podjetja Harisun, ki nudi masaže v njihovem prijetnem abientu ali pa v udobju vašega doma. Poleg masaže vam nudijo tudi pregled energije celične aure, energijsko masažo in vadbe, bio prehranska dopolnila …

Obiskovalci pa si si lahko pred vhodom na večnamensko ploščad ogledali tudi najnovejše modele avtomobilov znamke Nissan, ki so jih predstavljali iz podjetja Nissan Krulc d.o.o. iz Moravč.

Edi iz Gostilne Ribič je s svojo ekipo tudi tokrat poskrbel, da je dišalo po morju, v Kavarni Florjan pa so poskrbeli za različne vrste napitkov. Kljub bolj kislemu in hladnemu vremenu so organizatorji prireditev speljali do konca. Bohinjski sir je pošel, ostale so samo še luknje …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov