5. letni koncert razigranega komornega zbora Drouz

Pevski zbor Drouz iz Radomelj je začel delovati oktobra 2011 in je v svojem začetku štel 9 članic, sedaj pa se skupina počasi širi in vabi med svoje vrste tudi nove pevke in pevce, da se jim pridružijo v novi sezoni. Skupino vodi Uršula Jašovec.

V nedeljo, 18. decembra 2016, je komorni pevski zbor Drouz pripravil lep koncert ob njihovih petih razigranih letih delovanja. Pod taktirko zborovodkinje Uršule Jašovec ter ob klavirski spremljavi Teje Komar, je z odra zvenela domača in tuja glasba, katere je večina Uršula Jašovec priredila in postavila v novo obleko, ki jo je zbor odlično zapel.

Kot je med posameznimi skladbami dejala zborovodkinja Uršula Jašovec, so iz devet članic in dvoglasja leta 2011 prišli v petih letih na dvajset pevk in pevcev ter na dvanajst glasno petje. Sedaj imajo veliko kakovostnih pevk in pevcev in si upajo zapeti že vsako skladbo, kar so nam v nadaljevanju tudi predstavili v priredbi več opernih del skladbi OPUS OPERE, ki jo je zrežirala Uršula Jašovec.

Ob koncu koncerta so se zahvalili vsem, ki jih podpirajo, zahvalili so se tudi njihovi šivilji, ki jih je za petletnico lepo in elegantno opremila z novimi oblekami, Kulturnemu društvu Mlin Radomlje, ki jih je vzelo pod svoje okrilje. Seveda pa je bila zahvala namenjena tudi bivšim pevkam in pevcem, ki so iz kakršnega koli razloga prenehali peti v zboru. Tako so vsem podelili še praktične nagrade ter vsi skupaj zapeli še pesem Emmanuel, pridi med nas ter ob voščilu ob prihajajočih praznikih zaključili izvedeno glasbeno doživeti nedeljski predpraznični večer.

Skupino sestavlja 12 nadobudnih pevk in 8 pevcev, ki se zbirajo vsako nedeljo v prostorih kulturnega društva. Zbor deluje pod okriljem KD Mlin Radomlje. Dekleta in fantje so si ime nadeli po ptici pevki, katero vsi bolje poznamo pod imenom drozg. Po pričevanju njihovih starih dedkov in babic naj bi ptica tako lepo pela, da vsakič ko kdo poje, se reče: »Lejga kakou lepou pvoja, kt drouz!«.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov