Lokalna samooskrba
-
Anja Podgrajšek: “Ko potrošnik začuti pristen domač okus, ga ne pozabi”
Kmalu bo tukaj mesec oktober in z njim tudi jesen. Čas, ko bo dozorela tudi sorta jabolk Topaz, ki je…
Več » -
David Stražar: “V domačem eko mlinu nas v prihodnjih mesecih čaka veliko dela”
Dnevi se počasi krajšajo, noči daljšajo. Dnevne ter nočne temperature neizogibno padajo. Jesen je tako rekoč že pred vrati in…
Več » -
Nejc Rumpret: “Navkljub spomladanski pozebi, nekaj jabolk bo”
Prvi zapisi o kmetiji Karlovček segajo v prejšnje tisočletje, natančneje v obdobje okoli leta 1800, ko so se na kmetiji…
Več » -
Jure Bostele: “Jagod bo sicer manj, bodo pa kakovostne”
Čeprav so jagode prvi slovenski sadež v pomladnih mesecih in zaradi tega med potrošniki izjemno priljubljene, njihova priljubljenost z meseci…
Več » -
Tadeja Rudolf Vahtar: “Aronijo uživam s kefirjem ali mlekom”
»V želji, da bi pomagala sorodnici, ki je pred več kot desetletjem zbolela za rakom, sem začela iskati informacije, na…
Več » -
Viktor Pavlič: “Letošnja prva eko jabolka so že dozorela”
Pisalo se je leto 1999, ko so na štirih različnih lokacijah v Sloveniji zasadili prve intenzivne ekološke sadovnjake in tako…
Več » -
Anton Komat: “Rešitev je sezonsko pridelana lokalna živa hrana”
Človekovo linearno poseganje v dogajanja v naravi, ki je ciklično naravnano, je izjemno nevarno početje. Podkrepljeni in zaslepljeni s pretiranimi…
Več » -
Anže Pirnat, sirar: “Stik s strankami mi izjemno veliko pomeni”
Anže Pirnat je mlad fant, ki že od nekdaj ve, kaj si želi. Energičen in ambiciozen mladostnik, ki stvari, katere…
Več » -
Mirko Brinovec: “Kuhanje domačega oglja združuje generacije”
V oglarski deželi, kjer so kraji odmaknjeni od mestnega vrveža in skorajda osamljeni v svojem miru in podeželski idili, se…
Več »