Kaj počne več sto dojenčkov v Domžalah?

Obiskuje programe centra Mini Svet!

“Z Nejcem že od rojstva obiskujeva center Mini Svet. Po individualnih uricah rokovanja sedaj hodiva na gibalne urice Pedovita in pilates po porodu. Tako naredim nekaj dobrega zase in svojega dojenčka! In ob tem prideva še na zanimiva brezplačna predavanja – komaj čakam predavaje o prvi pomoči in spanju, to nam povzroča kar nekaj težav. Pridobila sem tudi nova prijateljstva, zato na sprehodih nikoli nisva sama, čeprav smo se v Domžale preselili šele lansko leto! Nama nikoli ni dolgčas vesela sem, da imamo v Domžalah center, ki nudi programe za nas in s svojo srčnostjo in pozitivno energijo vodje Ane poskrbi za vse mamice in dojenčke!« Mamica Klara & sinček Nejc

Zabaven in kvaliteten čas na gibalnih uricah Pedovita v centru Mini Svet. Dve leti nazaj je v Domžalah odprl vrata vsem mamicam in očkom prvi center aktivnega preživljanja porodniškega dopust Mini Svet! Predstavlja center podpore, povezovanja in novega znanja za lepši prehod v materinstvo in kvaliteten razvoj dojenčka.

V Domžalah se na leto rodi okoli 400 dojenčkov. To pomeni tudi 400 novorojenih mamic, ki imajo že dve leti dostop do znanja, povezovanja in druženja v centru Mini Svet in s tem omogočeno kvaliteten, zabaven in podpore poln porodniški dopust!

Prehod v materinstvo in starševstvo namreč ni enostaven. Prilagajanje na novega člana, težave s krčki, manj spanja, partnerski izzivi po porodu…ter poplava informacij na spletu, kako biti najboljša mama svojemu otroku! Poleg tega mame danes po porodu ostanejo same, očetje hitro odidejo v službo, razširjenih družin je vse manj in dojenček in mamica sta prepuščena sama sebi.

Dve od desetih mamic v Sloveniji trpita za poporodno depresijo. Naj v Domžalah temu ne bo tako!

Mamice se lahko priključijo različnim programom, ki jih nudi center Mini Svet. Tam preživijo kvaliteten čas z dojenčkom, dobijo podporo, nova prijateljstva ter se naučijo novega znanja in ga prenesejo v svoj dom.

Mamice z dojenčki lahko v centru Mini Svet obiskujejo gibalno razvojne urice Pedovita (od rojstva do prvih korakov), tečaj masaže dojenčka, se prijavijo na individualno srečanje, delavnico rokovanja z dojenčkom ali pa same potelovadijo na pilatesu po porodu skupaj z dojenčki!

Ob tem imajo na voljo brezplačna predavanja na različne teme prvega leta razvoja otroka, na katerih so dobrodošle skupaj z dojenčki in seveda očki! Najbolj obiskana so predavanja o dojenju, spanju dojenčka, razvoju otrokovih možganov, prvi pomoči … in predvsem – znanje pridobijo v živo, strokovnjaku lahko postavijo vprašanja in naredijo odmik od zaslonov in virtualnega sveta!

Ob obiskovanju naših dejavnosti se dojenček tako gibalno razvija pravilno in veseli ter ponosni smo, da vsi naši dojenčki dosežejo vse gibalno razvojne mejnike brez težav! Gibalni razvoj dojenčka v prvem letu namreč zelo pomembno vpliva na razvoj njegovih možganov in gibalnih sposobnosti za naprej, o čemer smo že pisali tukaj.

Hkrati dojenčkom gradimo socialno in čustveno inteligenco. Mamice se z njimi na uricah in tečajih povezujejo, gradijo varno navezanost, prepoznavajo njihove potrebe in poročajo, da je po obiskovanju gibalnih uric prehod v vrtec enostavnejši, saj so dojenčki navajeni interakcije z drugimi!

V prejšnjem letu je center svoje aktivnosti razširil tudi na programe za malčke – gibalne igrarije za 1-3 letnike in gibale igrarije v angleščini za 3-6 letnike. V letošnjem letu pa za mamice na porodniški pripravlja nov program materinskega kroga in nestrpno čakamo, da lahko nazaj odpremo svoja vrata!

Poleg osnovnih dejavnosti center mamicam nudi tudi pomoč pri dojenju s svetovalko za dojenje IBCLC, ki mamicam pomaga, da dojenje polno steče kljub morebitnim začetnim težavam. V centru Mini Svet si lahko mamice izposodijo tudi nosilke ali trak ter si jih ob svetovanju o nošenju otroka pravilno namestijo.

Pozabili pa nismo niti na nosečnice – tečaj Šola za starše po vajini meri je primeren za vse pare, ki pričakujejo dojenčka in si želijo prehod v starševstvo in pripravo na porod opolnomočiti z znanjem!

Nosečnice in mamice pa si lahko privoščijo tudi masažo, ki jih bo sprostila in jim namenila trenutek samo zase!

Center Mini Svet se nahaja v prostorih centra FIT FIT, Slamnikarska 1a, kjer imate spredaj vedno brezplačno parkirišče in dvigalo do nas!

Utrinek božičnega druženja mamic z dojenčki v centru Mini Svet.

Drage mamice, dojenčki in tudi očki: Dobrodošli v našem centru, kjer so vrata za vas vedno odprta!

In ne pozabite, vsaka prva ura je BREZPLAČNA, da nas lahko spoznate in sami preverite kvaliteto našega dela!

Veselimo se srečanja z vami, ta glede na razmere trenutno potekajo v individualni obliki ali online!

Naj bo vaše prvo leto kvalitetno, nasmejano in scrkljano!

Želite podariti mamici res srčno darilo? Poklonite ji naš darilni bon in sama naj izbere med vrsto programi in z dojenčkom preživi kvaliteten čas.

Več informacij: www.mini-svet.si ali info@mini-svet.si ali  041 971 450.

 

Tagi