Festival Dojiva se že drugič v Domžalah

in na kar 21 drugih lokacijah po Sloveniji

Ali veste, da je prvi teden avgusta mednarodni teden dojenja? V podporo vsem nosečnicam in staršem ob zaključku tedna dojenja organiziramo Festival Dojiva se. Ta bo letos potekal na 22 lokacijah po Sloveniji in že drugo leto tudi v Domžalah!

Festival je namenjen staršem in bodočim staršem, ki jih zanima zgodnje obdobje otroka in njegov razvoj. Tekom tedna dojenja bodo med 1. in 6. avgustom 2021 na spletu potekala brezplačna predavanja na temo dojenja in starševstva (www.dojiva.se), kjer bodo podpora in koristne informacije dostopne prav vsem vedoželjnim staršem.

Po letu polnem nejasnosti zaradi razmer pa se bomo v soboto, 7. avgusta, z še toliko večjim veseljem sproščeno družili v živo, si prisluhnili, poklepetali in si delili podporo.

V Domžalah se dobimo pod krošnjami dreves v Športnem parku Domžale (pri igrišču za bazenom, park Martina Krpana) od 9. – 12. ure. Potekal bo tudi spremljevalni program:

  • svetovalnica za dojenje,
  • kotiček z masažo dojenčka,
  • kotiček o gibalnem razvoju dojenčka,
  • svetovalnica o telesu po porodu in vajah medeničnega dna,
  • mamina bralna zakladnica,
  • kotiček za sorojence z milnimi mehurčki,
  • foto kotiček družinskega fotografiranja.

Festival vsako leto pospremi tudi izdaja vodnika po nosečnosti in starševstvu Zaupam si 2021, ki ga bo mogoče prevzeti na dan dogodka brezplačno! V vodniku bo pester nabor strokovnih člankov o porodu, dojenju, vzgoji in prehrani, zato hitro rezerviraj svoj vodnik na www.dojiva.se in ga prevzemi 7. 8 na festivalu v Domžalah.

Teden dojenja bosta obeležili tudi Knjižnica Domžale in Knjižnica Kamnik, ki bosta v tem času izpostavila knjige na temo dojenja, starševstva, nosečnosti.

Vsekakor pa ne pozabite – vsaka mama je najboljša mama svojemu otroku, ne glede na to, kako hrani svojega otroka. Bistvo festivala je medsebojna podpora zato dobrodošli prav vsi, ki vas zgodnje otroštvo zanima!

Utrinke lanskega festivala pa si lahko ogledate tukaj.

In se veselimo srečanja z vami tudi letos!

 

Tagi