Razprodan premierni dogodek s Sanelo (Banović) Peresciutti v Termah Snovik

V Termah Snovik »Cikel pogovorov za zdrav življenski slog in ravnovesje«

V Termah Snovik so v četrtek, 31. novembra 2023, zvečer gostili svoje premierno dogajanje – “Cikel pogovorov za zdrav življenjski slog in ravnovesje”, ki je bil razprodan že pred začetkom. Več kot 120 obiskovalcev se je zbralo ob 19. uri, pripravljenih na navdihujoč večer v zeleni, termalni oazi.

Osrednja gostja je bila predavateljica in priznana terapevtka Sanela (Banović) Peresciutti, dr. med., ki je v živahnem pogovoru delila svoje bogato znanje o povezavi med duševnim zdravjem in telesom, pomenu zaupanja v odnosih ter gradnji trdnih temeljev za zdravje in dobro počutje.

Razpravljali pa so tudi o ključnih elementih uspešnih medosebnih odnosov.

V sklopu dogodkov »Cikla pogovorov«, želijo namreč v zelenih termah, utrjevati in izpostaviti peti kneippov element – zdrav življenjski slog in ravnovesje.

Terme Snovik so namreč edini Kneipp center v Sloveniji, kjer imate priložnost, da spoznate življenjsko filozofijo petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Sebastian Kneipp je zapisal: “Ni dovolj samo vedeti, znanje je treba uporabljati. Ni dovolj hoteti, treba je tudi narediti.«.

Po predavanju se je del obiskovalcev, skupaj s terapevtom Lukom Brinovcem iz Term Snovik, podal še na t.i. »Zvočno kopel«, ki je še dodatno obogatila večer in pustila trajen vtis na obiskovalcih. Zvočna kopel z gongi je namreč sprostitvena tehnika za globoko sprostitev, umiritev in regeneracijo telesa na vseh ravneh, predvsem v trenutku, ko se srečamo s pomanjkanjem energije zaradi hitrega življenjska tempa in stresa.

Organizatorji so z navdušenjem napovedali nadaljevanje »Cikla pogovorov za zdrav življenjski slog in ravnovesje«. Naslednji dogodek bo že prihodnje leto, 1. februarja 2024. Gostili bodo Uršo Trebušak, ki bo skozi pogovor z naslovom “Zbudimo samozavest v sebi” delila tehnike vodene vizualizacije in samohipnoze.

Razprodano srečanje s Sanelo (Banović) Peresciutti, dr. med. priča o povečanem zanimanju za teme, ki pozitivno vplivajo na naše življenje.

Dogodek je uspešno združil strokovnost, sprostitev in navdušenje, kar obljublja še več v prihodnosti.

Petra Petravič; Foto: arhiv Terme Snovik in Gregor Prašnikar

 

Tagi