Voda je eliksir življenja, zdravja in dobrega počutja

Terme Snovik, najvišje ležeče slovenske terme v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp so prvo slovensko turistično podjetje, ki se ponaša s pomembnim evropskim priznanjem znak EKO Marjetice za okolju prijazne turistične namestitve. Že več kot dve desetletji uspešno gradijo zdraviliško zgodbo snovano na petih stebrih za ohranjanje zdravja telesa in duha, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. 

22. marec je pomemben datum. Vsako leto namreč na ta dan obeležujemo svetovni dan voda. Topla voda, termalna voda, katere izvir so v neposredni bližini Term Snovik odkrili že pred 50imi leti, je življenjski eliksir. Postal je vzgib in glavni razlog, okoli katerega se je razširila današnja zgodba o uspehu term, ki se že vrsto let po mnenju obiskovalcev uvrščajo v sam vrh najboljših slovenskih term v kategoriji malih termalnih kopališč v Sloveniji. Leta 2022 so Terme Snovik zasedle drugo mesto v akciji NAJ kopališče 2022 v kategoriji mala slovenska termalna kopališča.

Naravno moč vode je spoznal že sam Sebastian Kneipp, izumitelj knajpanja, ko si je v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo. Nemški duhovnik, hidro in fitoterapevt ja tako v svojem življenju razvil učinkovite metode knajpanja za zdravljenje ljudi na popolnoma naraven način, saj je bil prepričan, da je narava vir zdravja.

Kneipp je postavil sistem petih stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha, ki ga v Termah Snovik uspešno vključujejo in združujejo v svojo ponudbo. Voda, gibanje, prehrana, zelišča in življenjski slog predstavljajo skupek petih elementov, ki tvori pravo ravnovesje, da smo vsak dan na pravi poti do zdravja ter na splošno do dobrega počutja in veselega razpoloženja.

Zdravilna moč vode

Marsikdo že pozna izjemno moč zdravilne termalne vode, ki je odlična za plavanje in pitje, saj vsebuje kalcij in magnezij ter veliko drugih koristnih mineralov. Termalna voda je s svojo temperaturo izjemno dragoceno darilo narave, ki v pomembni meri pripomore ne le k ohranjanju, ampak predvsem h krepitvi našega zdravja.

Voda je naravni zdravilni faktor in življenjski eliksir, ki ga poznajo že mnogi stalni obiskovalci Term Snovik, saj se z veseljem vračajo v svet termalnih doživetij v objem narave Tuhinjske doline. Poklonijo si prelepe trenutke sprostitve in regeneracije.

Voda v termah je zdravilna termalna voda, ki je črpana več sto metrov globoko s številnimi minerali. Je naravno zdravilno sredstvo, kar blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. Zaužijte jo lahko na vsakem koraku v eko svetu Terme Snovik in si tako podarite priložnost za dragocene trenutke.

Posebna priložnost v marcu – darilni paket 10-ih vstopnic

V mesecu marcu izberite posebno ugodnost in si poklonite kopanje in gibanje v bazenih z zdravilno termalno vodo po še ugodnejši ceni. Izberite posebni darilni paket 10ih vstopnic za 2-urno kopanje za koriščenje v roku pol leta. Akcija nakupa paketa vstopnic s 35 % popustom velja do 20. marca.

Lepo vabljeni tudi na:

  • vsakodnevno vodno telovadbo ob 10. uri in 17. uri od ponedeljka do sobote, ob nedeljah ob 10. uri
  • vsakodnevne Kneipp vodne oblive z mrzlo vodo ob 10. uri
  • rekreativno plavanje vsak torek in nedeljo ob 19. uri

Ker je voda vir zdravja, je ponudba prav v teh časih več kot pisana na kožo za krepitev zdravja in dobrega počutja. Za ohranjanje prožnosti in gibljivosti telesa v Termah Snovik priporočajo redno plavanje in gibanje, ki je v bogati in raznoliki ponudbi številnih dodatnih aktivnosti še toliko prijetnejša.

Naročnik oglasa: Terme Snovik

 

Tagi