Plavanje v termalni vodi krepi imunski sistem in pomaga nevtralizirati želodčno kislino

V samem osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, v objemu narave Tuhinjske doline, se nahaja izjemno priljubljen kraj, kjer je življenjski eliksir doma. Izvir termalne vode so v neposredni bližini Term Snovik odkrili že pred 50-imi leti in postal je vzgib in glavni razlog, okoli katerega se je razširila današnja zgodba o uspehu najvišje ležečih slovenskih term, Term Snovik. Zdravilna termalna voda, ki je črpana več sto metrov globoko, je bogata s številnimi minerali, ki pomagajo pri krepitvi zdravja in ohranjanju dobrega počutja.

Termalna voda v Termah Snovik je naravno zdravilno sredstvo, ki blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. S svojo temperaturo je izjemno dragoceno darilo narave, ki v pomembni meri pripomore ne le k ohranjanju, ampak predvsem h krepitvi našega zdravja. V eko svetu Terme Snovik lahko termalno vodo zaužijete na vsakem koraku in si tako podarite priložnost za dragocene trenutke. Primerna je tako za plavanje, kakor tudi pitje.

V Termah Snovik se lahko prepustite termalni sprostitvi in redni rekreaciji za krepitev imunskega sistema, ki jo spodbuja plavanje. Rekreativno plavanje zagotavlja stalno vadbo in je dober način za sprostitev in dobro počutje. Plavanje je sproščujoča dejavnost, ki je primerna tako za mlajše, kakor tudi za starejše.

Zakaj strokovnjaki priporočajo redno rekreativno plavanje in kako plavanje vpliva na naše počutje?

  • plavanje v bazenih s termalno vodo je sproščujoča in mirna oblika vadbe s številnimi koristmi. Prim. prof. dr. Kraševec pravi, da je voda primerna za kurativne in preventivne namene. Pomaga zlasti pri kroničnih degenerativnih obolenjih hrbtenice in gibal, revmatizmu, artrozi in po operativnih posegih.
  • krepi vzdržljivost, mišično moč in kardiovaskularno kondicijo.
  • pomaga ohranjati zdravo telesno težo, zdravo srce in pljuča.
  • odstranjuje del stresa z vašega telesa
  • je odlična vadba, saj morate celotno telo premikati proti uporu vode.
  • skrbi za izboljšanje koordinacije, ravnotežja in drže, fleksibilnosti telesnih funkcij.
  • zagotavlja dobro terapijo z majhnim učinkom za nekatere poškodbe in stanja.
  • je tudi odličen način za ohranjanje stalne kondicije in nasploh življenjske forme.
  • priložnost za sklepanje novih prijateljstev, dobro voljo in pozitivno razmišljanje.

Čeprav smo 22. marca 2023 obeležili svetovni dan voda, lahko skozi vse letne čase s pravilno kombinacijo petih stebrov zdravja, med katerimi sta tudi voda in pa gibanje, ohranjamo zdrav načina življenja. Sebastian Kneipp, nemški duhovnik, izumitelj knajpanja, hidro in fitoterapevt, je postavil sistem petih stebrov (voda, gibanje, prehrana, zelišča in življenjski slog), ki v pravem ravnovesju pripomorejo k ohranjanju zdravja telesa in duha. Prepričan je bil, da je narava vir zdravja in Kneippovo filozofijo zdravega načina življenja v Termah Snovik preko celega leta uspešno vključujejo in združujejo v svojo ponudbo.

Podarite si termalne užitke z Darilnim paketom vstopnic do 10. oktobra 2023

Voda je naravni zdravilni faktor in življenjski eliksir, ki ga poznajo že mnogi stalni obiskovalci Term Snovik, saj se z veseljem vračajo v svet termalnih doživetij v objem narave Tuhinjske doline. Poklonijo si prelepe trenutke sprostitve in regeneracije.

Tudi ob izteku poletja in vstopu v jesen lepo vabljeni v Terme Snovik, kjer si lahko podarite popolno sprostitev v idiličnem in mirnem ambientu v osrčju Slovenije po izjemno ugodni ceni. Darilni paket vstopnic je posebej snovan paket popustov, ki vam bo omogočal še ugodnejše uživanje v termalni vodi

Darilni paket za kopanje vključuje deset 2-urnih vstopov na bazene s termalno vodo. Podarite si prekrasno darilo in trenutke zase. Z darilnim paketom pa lahko razveselite tudi ljubljeno osebo. Podarite si zdravje in dobro počutje.

Cena darilnega paketa: 90 €

  • Redna cena za 10 vstopov 2h = 140 €
  • Akcijska cena za 10 vstopov 2h = 90 €
  • Cena velja ob enkratnem nakupu paketa
  • Vstopnice je možno koristiti vse dni v tednu

Akcija nakupa paketa vstopnic za kopanje velja od 5. 9. do 10. 10. 2023.

Ob prvem koriščenju vstopa na bazene na recepciji prejmete kartonček za beleženje posameznih vstopov.

Vzemite si čas zase in si dovolite, da Kneippova filozofija zdravega načina življenja postane vaša pot do zdravja, sprostitve in dobrega počutja.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Arhiv Terme Snovik

 

Tagi