Mag. Renata Kosec z ekipo predstavila aktualne projekte in povabila na poletno dogajanje v Domžalah

V torek, 20. junija 2023, se je na vrtu kavarne MJ, v samem središču Domžal ob 11. uri pričela novinarska konferenca Občine Domžale. Prisotne so nagovorili mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, Matej Primožič in Borut Ernestl, oba podžupana Občine Domžale, ter Aljaž Paznik, Mladi župan Občine Domžale ter predstavili aktualne projekte.

Pobliže so predstavili predlagan sistem plačljivega parkiranja v mestnem središču Domžal, nadaljnje aktivnosti povezane z gradnjo Zdravstvenega doma Domžale na novi lokaciji; začetne aktivnosti za pripravo nove Strategije za mlade v Občini Domžale; izvedene, začete in načrtovane investicije v okviru Proračuna Občine Domžale za leto 2023; ter poletni bilten: Kje bom preživljal/a poletne počitnice, v katerem so na enem mestu zbrane številne priložnosti, kjer lahko otroci v Domžalah aktivno preživljajo poletne počitnice.

Beseda je tekla tudi o najrazličnejših dogodkih, ki so vpisani v koledar dogodkov na lokalnih prizoriščih. Češminov park bo tudi letos gostil Kino v parku, tržni prostor v Domžalah pa dve julijski Kuhni na plac. Letno gledališče Dob pripravlja Večere komedije, prav tako pa se obetajo tudi številne gledališke predstave na odru Poletnega gledališča Studenec, ki bo gostil domačo odrsko ustvarjalnost. Osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti bo potekala v Dobu in na predvečer praznika na Homcu.

O predlaganem sistemu plačljivega parkiranja v mestnem središču Domžal, o izvedenih in načrtovanih investicijah, strategiji za mlade, si boste na našem portalu lahko prebrali v prihodnjih dneh. Več o o aktivnostih v zvezi z gradnjo novega Zdravstvenega doma pa si lahko preberete s klikom na spodnji prispevek.

Bomo v Domžalah zaradi neodgovorne politike nekaterih svetnikov ostali brez novega zdravstvenega doma?

Petra Petravič; Foto in video: Miro Pivar

Tagi