Junijski večeri pod zvezdami vas bodo tudi letos razvedrili in nasmejali

Kulturno društvo Jožef Virk Dob vas letošnji junij spet vabi v Letno gledališče v Dob – na Močilniku. Med 22. in 24. junijem se boste v okviru 25. večerov pod zvezdami lahko razvedrili in nasmejali ob predstavah, ki vsaka zase pa tudi vse skupaj prinašajo veliko smeha (sladkega in grenkega), veliko hudomušnih zapletov, v njih pa bomo našli tudi številne izseke iz našega aktualnega vsakdanjega življenja.

Vse predstave bodo potekale v Letnem gledališču Dob ob 21. uri. V primeru slabega vremena bodo predstave v Kulturnem domu v Dobu. Poleg dveh gostujočih gledaliških skupin, se bo s komedijo Vraževernež predstavila tudi domača gledališka skupina, ki deluje v okviru KD Jožef Virk Dob.

Četrtek, 22. junij 2023, ob 21. uri

Peppino de Filippo – NI RES… PA LE VERJAMEM
VRAŽEVERNEŽ
Gledališka skupina KD JOŽEF VIRK Dob

Predsednika uglednega podjetja z odličnimi poslovnimi sposobnostmi, muči obsedenost z vraževernostjo. Verjame v stvari, oziroma dogodke, ki mu nakazujejo srečo ali nesrečo. Celo svojo hčer, kljub materini privolitvi, noče zaupati njej ljubljeni osebi. Očetovo nerazumevanje do njene ljubezni, prekine skrivnostni dogovor med materjo in hčerjo. S prevaro ga končno le spravita k pameti.

*******************************

Petek, 23. junija, ob 21. uri

Carlo Goldoni
PAMELA
Gledališka skupina PD Štandrež – Italija

Komedija o prepovedani ljubezni, ki podira meje družbene sprejemljivosti ter gledališki dogodek, ki podira predstavo o gledališki predstavi. Je na videz lahkotna igra, ki v ospredje postavlja odnos med moškim in žensko, med gospodarjem in služabnikom, med razuzdanostjo in krepostjo, med podlostjo in častjo, med slabostjo in vrlino, med preteklostjo in sedanjostjo… Skratka, popoln kaos… s srečnim koncem.

*******************************

Sobota, 24. junija, ob 21. uri

Andreja Škrabec
KNJIŽNI KLUB
Gledališka skupina DramŠpil Ribnica

Pet žensk se mesečno srečuje v knjižnem klubu, kjer razpravljajo o knjigi, ki so jo tisti mesec prebrale. Po karakterju in družbenem položaju si ženske ne bi mogle biti bolj različne, vendar je vez, ki jih povezuje, ravno ljubezen do pisane besede. Pa je res to? Igra na humorističen način prikaže opravljivo druščino, ki debato o prebrani knjigi kaj hitro spremeni v razpravo o njihovih življenjih in osebnih izkušnjah.

Lepo vabljeni med 22. in 24. junijem na večere komedije pod zvezdami v Letno gledališče Dob. Za pravo dozo smeha bo poskrbljeno.

Več informacij na tel. št. 041 420 610.

Miha Ulčar; Foto: KD Jožef Virk Dob

Tagi