Poletno gledališče Studenec gosti dragoceno domačo odrsko ustvarjalnost

23. Kulturni poletni festival Studenec je pred vrati. Ekipa organizatorjev festivalskega programa je v torek, 6. junija v Škocjanu pripravila novinarsko konferenco, v sklopu katere je potekala predstavitev poletnega dogajanja v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Na gledališki oder tako prihaja lokalna produkcija, kjer so moči združili člani in članice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan.

Dragocena domača odrska ustvarjalnost bo tudi to poletje znova zaživela. Člani in članice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan že desetletja srčno, predano in vztrajno skrbijo tako za ohanitev bogate kulturne dediščine, kakor tudi za predajo ljubezni do sedme umetnosti mlajšim rodovom. Junija, julija, avgusta in septembra bodo na odrske deske in pred umetnosti željno občinstvo stopili številni domači igralci in igralke, statisti in statistkami in domačini, ki bodo uprizorili številna gledališka dela.

MONOKOMEDIJA: NIKOLI NI PREPOZNO

V sredo, 21. junija 2023, ob 21. uri v produkciji Kulturnega društva Mirana Jarca Škocjan na oder Poletnega gledališča Studenec prihaja Monokomedija z naslovom NIKOLI NI PREPOZNO, v kateri nastopa žlahtna komedijantka Mojca Fatur. Rdeča nit monokomedij je iskanje smisla in ravnovesja, pri čemer se izkaže, da za pogovor s svojo podobo v zrcalu ni nikoli prepozno.

Vstopnice za ogled monokomedije NIKOLI NI PREPOZNO so že naprodaj (cena 18 eur) in sicer na spletni strani Poletnega gledališča Studenec, kjer so dostopne tudi podrobnejše informacije o sami gledališki predstavi. Prevzem vstopnic bo mogoč na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve ( v sredo, 21. junija 2023) od 19.30 dalje.

KOMEDIJA S PETJEM: KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE

V soboto, 22. julija 2023 ob 21. uri bo v Poletnem gledališču Studenec potekala premierna uprizoritev Domače gledališke predstave Komedija s petjem, katere avtor je dr. Vojmil Rabadan. Režiser, gledališki teoretik, dramatik in romanist Dr. Vojmil Rabadan, je slovenski javnosti znan kot avtor prve dramatizacije Vandotove povesti Kekec in po vrsti drugih predstav, med katere sodi tudi francoska farsa Kadar se ženski jezik ne suče. V predstavi nastopijo številna bistvena nasprotja – pamet zoper nespamet, pretkanost zoper iskrenost in poštenost. Alojz Stražar je prevzel priredbo in režijo, Slavko Avsenik ml. pa se je predstavil v vlogi skladatelja in glasbenega producenta.

Kot premiera, bodo tudi vse ostale ponovitve Komedije s petjem KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE v Poletnem gledališču Studenec potekale ob 21. uri. Lepo vabljeni v petek, 28., v soboto, 29. in v nedeljo 30. julija 2023, kakor tudi v četrtek, 3., petek, 4. in v soboto 5. avgusta 2023 ali v petek, 11., soboto 12., nedeljo 13. in v ponedeljek, 14. avgusta 2023, ko bodo v Poletnem gledališču Studenec na sporedu še zadnje letošnje poletne ponovitve domače predstave.

Vstopnice za ogled domače gledališke predstave Komedija s petjem KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE so že naprodaj (cena otroci do 14. leta 15 €, odrasli 20 €) in sicer na spletni strani Poletnega gledališča Studenec, kjer so dostopne tudi podrobnejše informacije o sami gledališki predstavi. Prevzem vstopnic bo mogoč na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve (v soboto, 22. julija 2023) od 19.30 dalje.

Lepo vabljeni k prebiranju podrobnejšega programa letošnjega 23. Kulturnega poletnega festivala Studenec s klikom na spodnjo fotografijo.

Vse gledališke predstave bodo v Poletnem gledališču Studenec potekale ne glede na vremensko dogajanje, zato lepo vabljeni, da si vstopnice priskrbite že danes.

Avtor: Petra Petravič; Foto in video: Miro Pivar

Tagi