Lokalna samooskrba
-
Damjan Zore: “Letina fižola je v tovarni pod milim nebom pogosto negotova”
Čeprav so asociacije ob misli na fižol številne, najverjetneje prednjačijo podobe o številnih priljubljenih »jedeh na žlico«, ki prijajo zlasti…
Več » -
Igor Cirar, kmetija Pr’ Boltjan: “Po ajdovi moki raje sežejo starejši”
V osrčju Slovenije, v majhnem zaselku, ki »sliši na ime« Boltija pri Vačah, le streljaj od Litije, se nahaja ena…
Več » -
Milan Ramovž: “Prihaja čas za domače kislo zelje in repo”
Kislo zelje in kisla repa sta pomemben vir vitaminov in mineralov, zaradi česar ostajata izjemno priljubljeni jedi v zimskim mesecih…
Več » -
Novo v Zadrugi Jarina: Dan hrane letnih časov poleg torka tudi ob petkih
Minilo je že nekaj dni, odkar smo zakorakali v leto 2022, ko smo se na prehodu leta s kritičnim pogledom…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Tatarski biftek in vegetarijanski namaz iz leče
Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v…
Več » -
V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po tatarskem biftku in namazu iz leče
Monika in Jure sta strastna ljubitelja preprostih receptov in združevanja na videz nezdružljivega. Njemu so bližje mesne jedi, medtem, ko…
Več » -
Zadruga Jarina iz Doba pri Domžalah je tudi v letu 2021 zagotavljala zdravo hrano
Dragi obiskovalci portala domžalec.si. Iskrena in prisrčna hvala, ker nam zaupate in teh v zahtevnih časih verjamete v moč, bogastvo…
Več » -
Primož Zorec: “Moja duša in srce sta pri ženi in kavi”
»Bila so devetdeseta leta prejšnjega tisočletja, ko smo se v družinskem krogu lotili praženja oziroma predelave kave,« so bile besede,…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Ohrovt
Ob 20. uri na naš portal prihajata ljubiteljska kuharja Monika in Jure, ki na sproščen, spontan in zabaven način v…
Več » -
V Ljubiteljski kuhariji bo tokrat zadišalo po jedeh iz ohrovta in brstičnega ohrovta
Čeprav sta si Monika in Jure v marsičem različna, ju strast do preprostega kuhanja povezuje. Veliki navdušenec mesnih jedi on,…
Več »