Ljubiteljska kuharija: Rižota

Rižota za ljubitelje morskih sadežev in rižota z grahom, meto in rukolo

Jure in Monika sta se za skupnim kuharskim pultom znova podala v ustvarjanje preprostih ter slastnih jedi. Za osnovno sestavino tokratne jedi sta izbrala riž, ter ga z veliko mero ustvarjalnosti in navdiha obogatila s kombinacijo različnih izbranih sezonskih sestavin lokalnih dobaviteljev.

Čeprav je med njima velika razlika, saj je Jure velik ljubitelj mesa, medtem, ko je Monika mnogo bolj naklonjena vegetarijanskim jedem, sta praktičen dokaz, kako je z dobro voljo mogoče premostiti že skoraj nepremostljivo razliko in skupaj pripraviti nekaj izvrstnega.

Tudi v tokratni oddaji, ki prihaja na spored v sredo, 9. februarja 2022 ob 20. uri, bo vsak kuhal svojo jed. Tokrat je kulinarika Moniko in Jureta zanesla v sosednjo Italijo in njihovo kulinarično specialiteto – rižoto. Monika se je odločila za rižoto z grahom, meto in rukolo.

Jure pa se je podal v ustvarjanje rižote s škampi.

Če želite izvedet, kako sta se lotila tokratnega kuharskega ustvarjanja in kaj jima je bilo v največji izziv, lepo vabljeni k spremljanju oddaje v vidu spodaj.

Monika in Jure se zahvaljujeta vsem lokalnim ponudnikom, ki so tudi tokrat poskrbeli za večino sestavin: Zadruga Jarina, Kmetija Mis.

Pa dober tek!

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 11. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

 

Tagi