Lokalna samooskrba
-
Zgodnje jagode in šparglji že v Jarinini ponudbi
Jarina, zadruga za razvoj podeželja bo v torek gostila Lili Mahne, ki prihaja s Cerkniškega in je zbirateljica starih tradicionalnih…
Več » -
Tatjana Buzeti, ekološka zeliščna kmetija Vidov Brejg: “Prednost pri pridelavi zelišč je ravno v tem, da lahko uporabimo zemljo različnih kakovosti”
Tatjana Buzeti je nosilka kmetije in dopolnilne dejavnosti na kmetiji VIDOV BREJG na Goričkem, kjer razvija ekološko ponudbo zelišč v…
Več » -
Degustacija specialnih krofov in kruha s tatarsko ajdo iz ekološke pekarne Deveta vas
Bralci Domžalca se boste verjetno spomnili ekološke pekarne Deveta vas, ki je nastala iz spoštovanja do tradicije in dediščine znanja,…
Več » -
Degustacija večkrat nagrajenega ekstradeviškega oljčnega olja
Mladi oljkar Danijel Stojkovič Kukulin prihaja iz Kopra, kjer v slovenskem delu Istre obdeluje že več kot tristo oljčnih dreves.…
Več » -
Razveselite bližnje s personaliziranim prazničnim paketom lokalnih dobrot
Zakorakali smo v drugo polovico prazničnega decembra, ki za mnoge velja za najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. Mesec namenjen…
Več » -
V Jarino po Miklavževa darila z okusom tradicije
Pred vrati je praznični december, ki za mnoge velja za najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. Čarobni prazniki bodo…
Več » -
V MGC Bistrica se pripravljajo na Tradicionalni slovenski zajtrk
MGC Bistrica se bo tudi letos pridružil osrednjemu dogodku dneva slovenske hrane, ki ga od leta 2012 obeležujemo vsak tretji petek…
Več » -
Peter Šorn iz Preloga pri Ihanu pridelal kumaro velikanko
Skorajda ni hiše, da ne bi imela domačega samooskrbnega vrta. Le-ta pomeni tudi tudi precejšnjo razbremenitev družinskega proračuna ter prijetno…
Več » -
Zelen, predvsem pa srednjeveški Vipavski Križ
Ne zato, ker bi bil zares tako blazno zelen, saj bi lahko – prej kot za zeleno oazo – poimenovali…
Več »