V marcu smo se poslovili od virskega mostu

Pet najbolj odmevnih novic na Facebooku v mesecu marcu 2024

Mesec april se je ravno dobro začel, zato je čas, da si pogledamo, katere novice so vas najbolj pritegnile na naši uradni Facebookovi strani domžalec.si. Bralci ste se v začetku marca spraševali: ”Ali bo v center Breza res prišel Eurospin?” Govorice smo raziskali in odgovor predstavili v prispevku, ki je bil tudi med najbolj branimi. Naslednje najbolj aktualno vprašanje meseca je bilo ”Ali se domžalska poslovalnica NLB banke res seli na novo lokacijo?”, zanimala pa vas je tudi poslovitev od virskega mostu in skupaj smo se razveselili reorganizacije dela v domžalskem zdravstvenem domu. Brana pa je bila tudi novica, da se je v občini Domžale pojavilo nadlegovanje otrok – tematiko smo ustrezno naslovili s pomočjo policistov in svetovalne delavke, ki kot preventiven ukrep nagovarjajo starše, da se z otroki pogovarjajo o takšnih tematikah. 

Prodajni center Breza ostal brez poslovalnice Spar trgovine

V marcu ste nam bralci največkrat zastavili vprašanje ”Ali v center Breza res prihaja Eurospin?”. Najprej smo preverili, kako je bilo z zaprtjem poslovalnice trgovine Spar in kaj se je zgodilo z zaposlenimi, nato smo stopili v stik s podjetjem Eurospin, ki nam je podalo odgovor na vaše vprašanje.

Ali v center Breza res prihaja Eurospin?

Poslovalnica banke NLB se seli na novo lokacijo

Do nas je prišla informacija, da se poslovalnica banke NLB banke seli na novo lokacijo in seveda smo govorice tudi preverili pri odgovornih. Ali govorice držijo, si lahko preberete v prispevku:

Ali se domžalska poslovalnica NLB banke res seli na novo lokacijo?

Neznanci ogovarjali otroka 

V domžalski občini se je pojavilo nadlegovanje otrok. Prvi primer se je zgodil v začetku marca v Preserjah pri Radomljah, v sredini meseca pa smo dobili informacije, da je nekdo iz belega kombija v okolici šole fotografiral otroke. V prispevkih smo dogajanje preverili skupaj s policijo in s svetovalno delavko pripravili nasvete, kako naj se otrok vede v takih okoliščinah. Starši, pozorni bodite, kaj se dogaja v vaši okolici in se s svojimi otroki veliko pogovarjajte o takih tematikah!

V Preserjah pri Radomljah neznanci ogovarjali otroka

Poslovili smo se od virskega mostu

V ponedeljek, 4. marca 2024, se je začelo rušenje virskega mostu, ki so ga tako močno poškodovale lanske avgustovske poplave, da druge rešitve zanj ni bilo. Redno smo spremljali, kako poteka rušenje in konec meseca se je most dokončno poslovil.

S terena: na Viru potekajo rušitvena dela mostu

Reorganizacija dela v Zdravstvenem domu Domžale

Z namenom, da se pacientom omogoči lažji dostop do zdravstvene oskrbe in razbremenili zdravnike ter medicinske sestre v družinskih ambulantah, so v Zdravstvenem domu Domžale marca vzpostavili centralno naročilni center.

ZD Domžale: med prvimi z reorganizacijo do boljše dostopnosti zdravstvene oskrbe

Vstopili smo v mesec, ko praznuje Občina Domžale, skupaj z vami bomo praznovali na številnih dogodkih, delili najbolj aktualne in pomembne informacije. Hvala, ker nas berete!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

 

Tagi