Koledar dogodkov

Event Information:

 • sre
  23
  Okt
  2019

  Koncert ljudskih in partizanskih pesmi "Zapojmo pesmi o svobodi"

  19:00Kulturni dom Franca Bernika

  koncert / Marjetka Popovski in spremljevalna skupina glasbenikov, pevcev in recitatorjev / Savo Kralj (kitara, bobni), Miran Pečenik (harmonika), Marko Petelin (harmonica), Massimo Ferrara (bas), Igor Rojc (recitator), Pevska skupina "Cvet v laseh”

  Marjetka Popovski prihaja iz Izole, s Primorske. Je pevka, ki ob kitari prepeva stare slovenske ljudske pesmi, niso ji pa tuje niti borbene in partizanske pesmi. S svojimi nastopi razveseljuje že več kakor 20 let, tako doma v Izoli, kakor po slovenski Istri, Primorski, zamejstvu in celi Sloveniji. Slovensko pesem je ponesla tudi po 10. različnih tujih državah po svetu. Posnela je kar nekaj zgoščenk in za svoje pevsko in kulturno delovanje prejela številna priznanja, pohvale in nagrade.

  Z vsem ponosom pa s partizansko pesmijo ohranja vrednote narodnoosvobodilne borbe in s svojimi tako čustvenimi, kakor energičnimi nastopi navdušuje poslušalce, da večinoma kar zapojejo zraven in se s pesmijo pridružijo in zlijejo z njenim koncertom. Program pesmi zajema poznane, pa tudi manj poznane partizanske pesmi, ki so podane tako, da se jim lahko pridruži vsak, ki mu je pesem pri srcu. Primorci so še posebej temperamentni in tak je tudi njihov koncert. Podan s srcem in dušo, ki se na odru prepleta s pesmijo.

  Cena vstopnice: 12 Eur (brez popustov)