Koledar dogodkov

Event Information:

 • sre
  14
  Avg
  2019

  Angel Varuh

  20:30Mestni kino Domžale

  triler / The Guardian Angel / režija: Arto Halonen / scenarij: Arto Halonen, William Aldridge, Mitchell Bard / igrajo: Pilou Asbik, Rade Šerbedžija, Josh Lucas, Sara Soulie / 2019, Danska, Hrvaška / distribucija: 2i film / 102’ / IMDb

  Serija neverjetnih zločinov pod hipnozo pošlje detektiva na pot raziskovanja sveta psihološkega manipuliranja.

  Angel varuh je psihološki triler, posnet po resničnih dogodkih o skrivnostnem nizu umorov pod hipnozo, ki so se odvijali na Danskem v petdesetih letih. Inšpektor Anders Olsen sproži preiskavo ropa banke, kjer ropar ustreli dve osebi in pobegne. Ko ga ulovijo, ropar trdi, da je zločin res storil on, ampak, da je bil hipnotiziran. Kdo pravzaprav kontrolira naš um in kako daleč to vodi?

  Detektiv Anders Olsen preiskuje bančni rop, pri katerem je storilec ustrelil dva bančna uslužbenca in pobegnil z denarjem. Ko ga vendarle aretirajo, ropar prizna, da je oropal banko, a očevidci trdijo, da se je zdel kot v transu, kar primer še dodatno zaplete. Olsen kmalu izve, da je storilec zaporno kazen preživljal s karizmatičnim Björnom Schowom Nielsenom, ki ga je verjetno hipnotiziral in tako pripravil k ropu. Raziskavi se zato pridruži znani psiholog, s katerim začne Olsen raziskovati kriminalni svet psiholoških manipulacij.