Osnovna vibracija zdravja je MIR

Kaj se zgodi v telesu, ko začutim notranji mir? Kako se odzovejo naše celice, ko dosežemo stanje umirjenosti in notranje tišine?

Aktivnost Dihamo z naravo uporablja metode notranjega raziskovanja, ki nas spodbudijo, da se ustavimo, umirimo, zadihamo bolj sproščeno ter se povežemo s samim sabo in z naravo.

Ob polnih urnikih drvimo skozi dneve in našim opravkom ni videti konca. Tako se naše čustveno stanje čez dan spreminja iz prijetnih v neprijetna občutja. Dnevni stres, jeza, strah, živčnost in skrb nas lahko spremljajo vse do večera, ko se pred televizijskimi zasloni poskušamo umiriti, v resnici pa smo spet soočeni s kruto resničnostjo novic, filmov in nadaljevank, ki naš um dodatno zaposlijo, vsa nabrana čustva pa pospravimo nekam daleč stran v nezavedno. Dosežemo samo svoj »navidezni mir«, ki marsikomu povzroča izziv pred spanjem ali celo zbujanje sredi noči.

Naše telo za regeneracijo potrebuje mir, ki je najbolj učinkovit med spanjem, saj se takrat hormonski koktejl čustev umiri. Ta proces lahko podaljšamo v budnem stanju tako, da zavestno umirimo misli s pomočjo vizualizacije in meditacije, ter dodamo še dihalni vzorec, ki umiri bitje srca in živčni sistem. Prav iz teh dveh metod je sestavljen prvi del aktivnosti Dihamo z naravo.

Če si v družbi želimo spremembe, je najbolje začeti pri sebi. Šele ko iz mene sije mir, spoštovanje in ljubezen, se lahko tega naleze ali to začuti moja bližnja okolica. Vsak izmed nas predstavlja ogledalo družbe. Moj mir naj se zrcali v tebi.

Redno izvajanje vadbe Dihamo z naravo deluje preventivno in kurativno, ter temelji na doseganju notranjega miru in skrbi za zdravo gibljivost hrbtenice.

Vabimo vas, da se udeležite BREZPLAČNE tedenske vadbe Dihamo z naravo, ki v Domžalah poteka VSAK PONEDELJEK od 17.30 do 18.30 v Češminovem parku.

Vadbi se lahko priključite kadarkoli od marca do konca junija ter v septembru in oktobru 2023. Za več informacij obiščite spletno stran: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/

Za prijavo na vadbo pišite na: barbarcamlakar@gmail.com. Prijava ni obvezna, je pa priporočljiva, saj vas lahko vaditelj v primeru slabega vremena obvesti o nadomestni lokaciji oz. o nadomestnem terminu izvedbe vadbe.

Avtor: Andraž Purger, prof. šp. vzg., vodja projekta Dihamo z naravo, društvo Šola zdravja

 

Tagi