V Krtini nastaja nov športni park

V občini Domžale dajemo velik poudarek na kvalitetnem preživljanju prostega časa, saj v današnjem hitrem tempu življenja prosti čas ni tako samoumeven, če pa ga že imamo na voljo, je več kot primerno, da ga preživimo kvalitetno in da obenem lahko naredimo še nekaj za svoje zdravje. Če prosti čas, ki ga imamo na voljo, preživimo kar se da aktivno, je potem povratek v vsakdanji utrip življenja veliko lažji.

Za šport in rekreacijo imamo v občini Domžale veliko površin, med njimi je zagotovo najbolj priljubljena zelena rekreacijska os ob reki Kamniški Bistrici, kjer se lahko sprehodimo v objemu narave, tečemo, kolesarimo, se poslužujemo športnih rekvizitov in igral ter fitnes naprav ali pa samo sanjarimo na klopci. Prav tako lahko rečemo, da v občini skorajda ni kraja, da ne bi imel na voljo kakšnega igrišča, na katerem se lahko sprostimo z žogo ali kakšno drugo obliko športa, najmlajši pa se lahko podajo na otroška igrala.

Letos spomladi se je na zemljevid krajev s športnim parkom vpisala Depala vas, ki je namenjen preživljanju prostega časa različnim starostnim skupinam uporabnikov. Kmalu pa bo vpis na zemljevid športnih parkov doživela tudi Krtina, saj so se tam pred kratkim že zaključila gradbena dela, trenutno pa nameščajo igrala. Športna ploščad bo končno podobo dobila predvidoma v drugi polovici julija, zasaditev pa bo zaradi neugodnih poletnih razmer urejena malce kasneje.

Na Občini Domžale, ki v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale izvaja investicijo, so nam v zvezi s športnim parkom Krtina povedali, da bo park sestavljal igrišče za košarko/nogomet, steza za skok v daljavo, fitnes v naravi, igrišče za odbojko na mivki, tekaško – kolesarka pot in plezalna stena. Ob športnem parku se nahaja tudi parkirišče.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi