Mateja Gradišek: Le kje naj začnem?

Po nekaj mesecih se v Kulturni dom Radomlje, natančneje v Kodrovo dvorano z veseljem vrača MaTeja Gradišek, ki je v življenju spoznala, da sreča ni odvisna od drugih, temveč od nas samih. V preteklosti se je soočala s konkretnimi težavami z in pljučno kapaciteto. Svojo izkušnjo in tehnike dihanja, ki so ji pomagale, da lahko opravlja delo, ki ga obožuje in še veliko več, bo MaTeja Gradišek predstavila v torek, 21. novembra 2023, ob 19. uri v Kulturnem domu Radomlje.

Kot je poudarila MaTeja Gradišek, smo dandanes vsi ves čas v zadrževanju dihanja, ves čas smo nekako vpeti v strahove in v pričakovanje nečesa, … slabega in posledično ne dihamo s polnimi pljuči, ne dihamo s trebušno prepono, kot smo dihali nekoč, ko smo bili še majhni.

” V preteklosti sem imela konkretne težave z in pljučno kapaciteto. Zdravniki na Golniku so mi celo povedali, da zaradi tega ne bom mogla opravljati poklica, ki ga ljubim. Vendar se nisem vdala. Nisem verjela, da se ne da nič narediti. Nisem se predala in na koncu sem zmagala. Danes še vedno opravljam delo, ki ga obožujem in še mnogo več. Pomagam ljudem, da tudi sami zadihajo s polnimi pljuči. Širim znanje, ki sem ga pridobila tekom let na področju samopomoči, ki deluje.

MaTeja Gradišek, foto: osebni arhiv

Lepo vabljeni v torek, 21. novembra 2023, ob 19. uri v Kulturni dom Radomlje mladi in pa mladi po srcu. Želim vam predati malo energije in pokazati nekaj dihalnih tehnik, nekaj vaj iz sveta joge obraza in vaje za krepitev in širitev ramenskega obroča. Vse z namenom, da se lažje sprostimo in pripravimo na izzive življenja.

Z uporabo omenjenih vaj je življenje lažje, predvsem pa se diha s polnimi pljuči, ki so prvi temelj za dobro telesno pripravljenost za reševanje življenjskih izzivov. Pridite, vaje niso telesno zahtevne, prav tako kot dihanje samo po sebi ni zahtevno!”

Predavanje in delavnico organizira Kulturno prosvetno društvo Drouz v sklopu cikla pogovornih večerov, ki potekajo na temo “Življenje živimo radostno in lepo.” Predavanje je namenjeno tudi mladim v okviru delovanja društva, ki je letos prvič pripravilo tudi glasbeno delavnico v času poletnih počitnic.

Priporočen dar: 10€

Petra Petravič; Foto: osebni arhiv MaTeja Gradišek

 

Tagi