Mateja Gradišek: Odločam se za novo

Kulturno prosvetno društvo Drouz vljudno vabi v torek, 7. marca 2023, ob 18. uri v Kulturni dom Radomlje, natančneje v Kodrovo dvorano na peto predavanje iz cikla pogovornih večerov, ki potekajo na temo “Življenje živimo radostno in lepo.” Gostja pogovornega večera bo Mateja Gradišek, ki bo s svojo zgodbo marsikomu v navdih.

MaTeja Gradišek je žena, mamica, hčerka ter sestra, ki je v življenju spoznala, da sreča ni odvisna od drugih, temveč od nas samih. Od tega, koliko časa vsak od nas nameni tistim področjem v svojem življenju, ki si jih želi izboljšati z novimi, drugačnimi pristopi. MaTeja je vodja frizerskega salona in mentorica ter motivacijska svetovalka.

Vprašali smo jo, kaj jo je nagovorilo, da se je odločila za spremembo v življenju in kaj bi danes sporočila MaTeJi, kakršna je bila nekoč?

Želja po spremembi. Ko sem enostavno začutila, da bi se določene situacije lahko drugače rešile. Ker iz takratnega slabega počutja, nisem več videla izhoda, bila sem povsem na dnu. Razočarana sem bila nad vsem. Življenjem. Odnosi, partnerstvom/ljubeznijo.. Žalostna, ker me nihče ni razumel in poslušal. Počutila sem se neslišano, nespoštovano, necenjeno. Nismo se znali pogovarjati. Strah me je bilo narediti korak naprej. Upala sem, da slabše, kot to, ne bo moglo biti.

Nekega dne sem se odločila, da je dovolj. Intenzivno sem začela iskati rešitve. Začele so mi prihajati naproti nove ideje in počasi sem jih vpeljala v vsakdan.

Če se danes ozrem nazaj, bi Teji sporočila, naj zaupa v življenje. Je pa res, da je veliko lažje iti skozi ta proces, če imaš ob sebi ustrezno osebo. Če imaš podporo osebe, ki ti stoji ob strani. Investiranje v znanje ni zaman, ker ti pomaga odpreti drugačen pogled na situacijo in pomaga poiskati rešitev za problem. Investicija v znanje in podporo je najboljša možna investicija.

Kaj bi želeli sporočiti bralcem Domžalca, ki se odločajo za obisk predavanja?

Povabim Vas, da slišite (zanimivo/tragično/dramatično) zgodbo s srečnim koncem.Če imate občutek, da je lahko tudi v vašem življenju nekaj drugače, da je lahko tudi vaše življenje veliko bolj srečno, radostno, mirno in veselo in predvsem brez kaosa in drame, si dovolite slišati mojo zgodbo v novi obliki, ki lahko da upanje in je lahko navdih tudi vam.

Na srečanje pridite z mirnim in odprtim srcem. Vedno obstaja možnost, da slišimo nekaj novega, kar lahko uporabimo v svojem življenju in s tem odpremo srce za nove priložnosti.

Srčno in toplo vabljeni. V torek, 7. marca 2023 vas ob 18. uri v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje pričakuje MaTeja Gradišek. Predavanje je namenjeno tudi mladim v okviru delovanja društva, ki je letos prvič pripravilo tudi glasbeno delavnico v času poletnih počitnic.

Vstop je prost. Priporočen dar je 10€.

Petra Petravič; Foto: osebni arhiv MaTeje Gradišek

Tagi