Najdražje pasme psov

Veliko bodočih lastnikov psov se odloči za točno določeno pasmo, ker jim je všeč njihov izgled, karakter … Zakaj pa so cene pasem tako visoke? Če se odločate za določeno pasmo je edina pametna izbira, da le ta prihaja iz dobrega legla ter ima rodovnik, ki zagotavlja čistokrvnost pasme. Le tako se boste izognili vsem dodatnim stroškom, ki jih lahko za seboj prinesejo zdravstveni problemi ter dobili psa z pasemskimi karakteristikami.

Do sedaj smo vam na našem portalu predstavili pasme psov, ki malo lajajo, 5 najbolj pametnih pasem psov5 največjih pasem psov na svetu ter 8 pasem psov, ki ne puščajo dlake. Danes pa so na vrsti najdražje pasme psov na svetu. 

Pomeranec – Pritlikavi špic

Verjetno ena izmed najbolj popularnih pasem tega časa. Z svojim izgledom osvojijo marsikaterega bodočega lastnika psa. So zelo nežni psi in primerni za družine z otroci.

Foto: kuzek.si

Cena: od 800 do 2500 €

Akita

Zagotovo ste že kdaj videli fotografijo psa pasme akita, ker ima tako prikupne poteze obraza. Ta pasma zna biti zelo trmasta in zvesta, vendar zahteva veliko discipline in treninga.

Foto: akc.org

Cena: od 800 do 4500 €

Argentinska doga

Pasma argentinska doga je bila vzrejena za lov in za čuvaja. Brez primerne socializacije in vzgoje, je ta pasma lahko precej agresivna in nevarna.

Foto: zivalnik.si

Cena: od 1000 do 4000 €

Rotvajler

Veliko ljudi se jih boji zaradi njihovega izgleda. Vendar strah ni potreben. Ti psi so zelo zvesti čuvaji svoje družine. V današnjem času se trenirajo za policijske ali reševalne pse.

Foto: zoohit

Cena: od 1000 do 6000 €

Faraonski pes

Faraonski psi so zelo družabni, aktivni in inteligentni. Čeprav se pasma imenuje faraonski pes in je zares bolj egiptovskega videza, ne prihajajo iz tistega časa.

Foto: mr pet

Cena: od 1200 do 6500 €

Azavak

Pasma, ki izvira iz Afrike. Azavak ali afriški hrt ima zelo močen lovski nagon in je zelo hiter. Zelo so navezani na svojo družino in potrebujejo veliko gibanja.

Foto: mr pet

Cena: od 3000 do 6500 €

Tibetanski mastif

V preteklosti so tibetanske mastife uporabljali za pašo ovc. To je ena izmed največjih pasem na svetu.

Foto: platinum.si

Cena: od 2500 do 7000 €

Čov čov

Ena izmed starejših pasem, ki prihaja iz Kitajske. Njihova značilnost je, da imajo moder jezik. Včasih so jih uporabljali za zaščito in lov.

Foto: aler.si

Cena: od 900 do 8500 €

Mali levji pes

Pasma mali levji pes izhaja iz obdobja renesanse. V tistem času so jih imeli le najbolj pomembni in premožni ljudje. Danes je ta pasma zelo redka.

Foto: mr pet

Cena: od 4800 do 10 000€

Samojed

Pasma samojed je bila vzrejena v Sibiriji. Uporabljali so jih za pašnjo jelenov ter vleko sani. So zelo zvesti psi, najbolj poznani po svojem videzu.

Foto: aler.si

Cena: od 4000 do 11 000€

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi