Pasme psov, ki malo lajajo

Veliko ljudi moti pasji lajež, čeprav se na tak način psi le sporazumevajo. Težava pa nastane za tiste, ki živijo v blokih. Nenehno lajanje psa je za ostale stanovalce lahko zelo moteče. Danes smo za vas poiskali nekaj pasem, ki so znani po tem, da lajajo zelo malo.

Angleški buldog

Ta pasma je bila v zgodovini vzgojena kot vaba za bike. Pasma angleški buldog zelo malo laja, vendar pa spuščajo veliko drugih zvokov kot na primer smrčanje.

Foto: zoohit.si

Rodezijski grebenar

Pasma rodezijski grebenar je zelo zvesta in pozorna. Potrebuje lastnika s trdno voljo in vztrajnostjo. Psi te pasme ne lajajo veliko.

Foto: mojpes.com

Novofundlandec

Novofundlandci so zelo simpatični, potrpežljivi in predani psi. V zgodovini so bili vzrejeni za reševanje iz vode. Ta pasma redko kdaj laja.

Foto: zivalnik.si

Veliki angleški hrt

Najhitrejša pasma psov na svetu. Kljub svoji velikosti so zelo tihi, zvesti, prilagodljivi in inteligentni psi.

Foto: mojpes.com

Nemška doga

Velikokrat jim pravimo ”nežni velikani”. Pasma, ki je kljub svoji velikosti zelo ljubezniva. Ta pasma spada med tihe pasme.

Foto: zivalnik.si

Shar pei

Zelo močna in zvesta pasma. Živahni psi, ki obožujejo družinsko življenje. Redko bodo spustili kakšen zvok, razen takrat, ko bodo začutili nevarnost.

Foto: akc.org

Mops

Živahni in predrzni psi. Do svoje družine so zelo ljubeznivi. Lajajo zelo redko, kadar pa je lajanje tiho, ker oblika njihovega gobčka zaduši zvok.

Foto: akc.org

Basenji

Radovedna, ljubeča in energična pasma. Do tujcev so nekoliko zadržani. Ta pasma je znana po tem, da sploh ne laja. Vendar to ne pomeni, da se ne oglašajo. Iz sebe spravijo najbolj zanimive in nemogoče zvoke.

Foto: dogtime.com

Avtor: Karin Božič Zupančič

 

Tagi