5 najbolj pametnih pasem psov

Izbirate novega družinskega člana, ki bi bil primeren za vas in vašo družino? Mi smo preverili, katere pasme psov strokovnjaki uvrščajo med najbolj inteligentne. Najbolj znana pasma po svoji inteligenci je zagotovo borderski ovčar. Ostale pa si poglejte v nadaljevanju.

Borderski ovčar

Ena izmed najbolj oboževanih pasem na svetu. Nikoli jim ne zmanjka energije, zato so primerni za zelo aktivne ljudi. Najbolj znan borderski ovčar z imenom Chaser je po imenu prepoznal, kar 1022 igrač. Ta pasma zna samostojno razmišljat in reševati raznorazne probleme in izzive.

Nemški ovčar

Pri pasmi nemški ovčar ne potrebujemo posebej poudarjati kako pametni so. Zaradi njihove delavnosti, zanesljivosti in poguma, jih najdemo tudi v policiji, vojski… Nemškega ovčarja je potrebno že kot mladiča navajati na red in disciplino, saj si zapomnijo čisto vse. Z dosledno vzgojo boste dobili najbolj predanega psa na svetu.

Vir: mydogbreeds.com

Zlati prinašalec

Zagotovo pasma za katero se odloči največ družin. So zelo ljubeči ter predani svoji družini, to tudi v primeru nevarnosti pokažejo in vas branijo. S sovo energijo brez težav sledi tudi najbolj razigranemu otroku.

Labradorec

Tako kot zlati prinašalci so tudi labradorci zelo priljubljeni kot družinski psi. Labradorci se ne navežejo samo na svojega lastnika ampak na celotno družino. So odlični terapevtski psi. Pasma, ki zagotovo spada tudi med najbolj požrešne, zato skrb o njihovi prehrani ni odveč.

Vir: loveyourdog.com

Pudelj

Pasmo pudelj, večina izbira zaradi njihovega ljubkega videza. Zato nekateri pravijo, da jih imajo ”fini” ljudje. Pudlji so poznani po svoji visoki inteligenci in hitri učljivosti. Psi, ki se zavedajo svoje vrednosti, a znajo ceniti tudi svojega človeka.

“Če živite s psom, vam nikoli ne bo zmanjkalo zgodb, o katerih lahko govorite.”

Avtor: Karin Božič Zupančič

Tagi