Zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše na Zoisovi ulici na Viru

Včeraj nekaj pred 21.30 uro je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše na Zorisovi ulici na Viru pri Domžalah. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Vir, ki so s hitrim posredovanjem požar pogasili in preprečili, da bi se le-ta ni razširil še na preostale prostore v hiši.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v kurilnici stanovanjske hiše na Zoisovi ulici na Viru obveščeni ob 21.29 uri in sicer so zagorela drva in odpadni papir. S hitrim posredovanjem so skupaj z gasilci PGD Vir požar pogasili in preprečili, da se ni razširil na druge prostore v hiši. Gasilci so nato izgoreli material iznosili iz kurilnice ter še prezračili prostore v kletni etaži. Vzrok požara še ni znan, so bili pa na kraju prisotni tudi policisti PP Domžale.

Sreča v nesreči je bila ta, da so stanovalci pravočasno opazili, da je prišlo do požara in da so hitro ukrepali. V času nastanka požara je prišlo do izpada elektrike v hiši, lastnik pa je nato pri pregledu opazil, da se iz kurilnice vali dim. Gašenja požara so se najprej lotili stanovalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi