V podjetju Količevo Karton prišlo do požara v skladišču papirja

Danes okrog 9. ure dopoldan je prišlo do požara v skladišču papirja v podjetju Karton Količevo. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Vir in PGD Radomlje, ki so pogasili približno med 25 in 30 bal papirja v velikosti enega kubičnega metra.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na zunanji deponiji papirja v podjetju Karton Količevo obveščeni ob 9.00 uri. Ogenj je zajel med 25 in 30 bal z odpadno surovino za karton, katere so gasilci pogasili z vodo. Pri gašenju so jim pomagali tudi zaposleni z delovnimi stroji. Po končani intervenciji so gasilci PGD Radomlje nekaj časa izvajali še gasilsko stražo.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti danes ob 9. uri obveščeni o požaru v podjetju v okolici Domžal. Po do sedaj zbranih obvestilih naj bi zagorelo ob železniški progi na delu, ki je od zunanjega skladišča podjetja oddaljeno nekaj metrov. Gorel je papir za obdelavo, ki je bil v balah. Po nestrokovni oceni škoda znaša za okoli 6.000 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo v smeri podanih sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Miha Ulčar; Foto: PGD Radomlje, Miro Pivar

Tagi