Kronika Policijske postaje Domžale: Z dvigi na bankomatih ter s spletnimi nakupi jo je oškodoval za 4.500 EUR

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 4. 2018 do 29. 4. 2018

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, tatvino osebnega vozila in kolesa ter tatvino denarnice, v kateri je imela oškodovanka poleg bančne kartice tudi napisano kodo. Neznani storilec je oškodovanko oškodoval za 4.500 evrov, saj je opravil več dvigov na bankomatih ter spletne nakupe. Policisti so dvakrat kršiteljem zasegli manjše količine prepovedane droge, dva voznika pa so dobili med vožnjo pod vplivom alkohola, od tega je eden voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Mengšu so policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je kolesar podlegel poškodbam, v Preserjah pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog javne razsvetljave in se poškodoval. Policisti so morali posredovati tudi zaradi nasilja v družini, saj je partner nad svojo partnerico izvajal psihično in fizično nasilje. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si lahko ogledate v nadaljevanju.

23. 4. 2018 – TATVINA DENARNICE V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Zdravstvenem domu v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec oškodovanki odtujil denarnico, v kateri je imela tudi napisano kodo bančne kartice, iz katere je nato storilec na bankomatu  opravil več dvigov in spletnih nakupov. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 4. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V KOKOŠNJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Kokošnjah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23.  4. 2018 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V KRTINI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Krtini v postopku  voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na  podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 4. 2018 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V VRANKAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrankah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod, skozi okno vlomil v hišo in iz notranjosti odtujil nekaj gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 4. 2018 – PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu v kateri je bil udeležen kolesar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročil voznik OA, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, zaradi česar je trčil v kolesarja in s kraja nesreče z vozilom pobegnil. Kolesar je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl. Naknadno je bil dobljen tudi pobegli voznik za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, prav tako je vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

26. 4. 2018 – TATVINA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji je bil izpred hiše odtujen osebni avtomobil Hyundai Atos in sicer z originalnimi ključi, ki so bili v vozilu. V nadaljevanju so  policisti izsledili in prijeli dva mladoletna storilca, ki sta bila po postopku predana zakonitem zastopniku, tretji storilec pa je s kraja pobegnil. Po opravljenem zavarovanju sledi je bil osebni  avtomobil vrnjen oškodovanki. Policisti bodo zoper vse tri storilce na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26. 4. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Ljubljani v postopku štiri kršitelje, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse štiri kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 4. 2018 – TATVINA KOLESA V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale smo bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je nekdo izpred doma ukradel črno-sivo moško kolo znamke Giant, tipa Roam Disc in ga z dejanjem oškodoval za okoli 420 EUR. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

28. 4. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

28.  4.  2018  –  PROMETNA  NESREČA  S TELESNIMI POŠKODBAMI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi  poškodbami v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drog javne razsvetljave. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC LJ in je zadobil lažje telesne poškodbe.  Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

29. 4. 2018 – PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni, da partner izvaja nasilje nad njo. Ugotovljeno je bilo, da partner nad prijaviteljico izvajal psihično in fizično nasilje. Zoper njega
sledi KO na pristojno tožilstvo.

————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor III

Tagi