Na Pelechovi cesti v Preserjah z avtom trčil v drog javne razsvetljave, voznik utrpel poškodbe

Danes okrog 14.30 ure je na Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah, voznik z osebnim vozilom trčil v drog javne razsvetljave. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, policisti PP Domžale, dežurna služba javne razsvetljave in reševalci NMP ZD Domžale, ki so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih Policije je do nesreče prišlo, ko je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah, obveščeni danes ob 14.32 uri. V nesreči pa je bil udeležen voznik osebnega vozila znamke BMW, s katerim je trčil v drog javne razsvetljave. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč vozniku do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ga nato prepeljali v UKC Ljubljana. Korošec nam je povedal, da je ob njihovem prihodu na kraj prometne nesreče kazalo, da je z voznikom vse v redu, vendar pa se je kasneje iz minuto v minuto njegovo zdravstveno stanje slabšalo, zato so mu gasilci takoj nudili pomoč. Po vsej verjetnosti je voznik ob trku utrpel notranje poškodbe. V nesreči je bil prednji del avtomobila uničen, prav tako tudi drog javne razsvetljave, ki se je prelomil na polovico. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in dežurna služba javne razsvetljave.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti o prometni nesreči ne Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah obveščeni okrog 13.30. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so ugotovili, da je voznik osebnega vozila BMW vozil iz Radomelj proti Kamniški cesti ter v bližini naslova Pelechova cesta 72, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. V nesreči je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC. Na kraju so bili delavci elektro podjetja, ki so sanirali poškodbe na drogu, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi