Mladoletniki ponoči ukradli avto in se z njim odpravili na vožnjo, ki so jo nato prekinili policisti

Na začetku tega tedna smo na našem portalu poročali, da je bilo na območju Policijske postaje Domžale v preteklem tednu zaznati močan porast tatvine vozil, saj so nepridipravi odtujili kar sedem osebnih vozil. Pri tem so v večini primerov storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oziroma je bilo vozilo celo v teku. Primer, ki pa se je pripetil minulo noč, pa ima čisto drugačno zgodbo, saj so po naših informacijah tatovi izpred stanovanjske hiše na Potočnikovi ulici v Domžalah ukradli vozilo znamke Hyundai Atos, ki v času tatvine sploh ni imelo nameščenega akumulatorja. So pa za zagon vozila očitno poskrbeli kar storilci sami, saj so bili kasneje med vožnjo s strani policistov opaženi ter tudi zaustavljeni in prijeti.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti danes zjutraj obveščeni, da   neznanci odtujili vozilo, ki je bilo parkirano pri hiši. Oškodovanec je vozilo opazil nazadnje prejšnji dan okoli 22. ure. Vozilo je bilo nato kmalu opaženo pri športnem parku na Viru, kmalu pa ustavljeno v Domžalah. Policisti so na kraju prijeli dva mladoletnika, tretji (katerega identiteta je znana) pa je s kraja pobegnil. Na PU Ljubljana so še povedali, da še vedno potekajo posamezna preiskovalna dejanja, tako da bo več informacij znanih po zaključeni preiskavi.

Ob tem velja dodati, da so bili tako minulo noč v tatvino vozila, kot v nekaterih tatvinah vozil v preteklem tednu vpleteni mladoletniki, ki očitno kradejo vozila za svojo zabavo, da se nato prevažajo naokoli in to brez vozniških dovoljenj ter brez znanja o cestnoprometnih predpisih. S svojimi dejanji, nad katerimi bi se morali resno zamisliti, pa ogrožajo druge udeležence v cestnem prometu.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi