Kristali in poldragi kamni

Nekateri verjamejo, da imajo kristali in poldragi kamni čarobno moč in da so učinkovito energetsko orodje, ki zdravi našega duha, telo in um. Navsezadnje to prepričanje izhaja že izpred več stoletij, kjer so različne tradicije uporabljale in raziskovale zdravilne ter čarobne lastnosti vsakega kamna. Verjeli so, da ta čarobna moč kristalov in poldragih kamnov lahko zdravi ljudi.

Kristali in poldragi kamni učinkujejo na nas, zaradi svojih vibracij in močnega energetskega polja, ki ga ustvarjajo. Kadar jih izbiramo zase, izberemo tisti kristal, ki nas na nek način pritegne in nam je všeč – zaradi barve, oblike ali zgradbe. Lahko pa se tudi malce pozanimamo in izberemo kristal, zaradi določenih zdravilnih učinkov. Nosimo jih v žepu, torbici ali pa kot nakit (verižica, zapestnica…). Pri sebi jih imamo lahko več naenkrat, saj se učinki kristalov med seboj dopolnjujejo in jačajo. Kameno strelo, žad, beli ahat in turmalin so našli tudi v Sloveniji. Kamena strela pa je bila najdena blizu, in sicer na Kolovcu pri Radomljah.

Učinki nekaterih kristalov:

Žad – Poznan je kot varovalni kamen in prinaša srečo. V dom prinaša srečo ter ugodje in nudi veliko veselja in radosti. Je kamen ljubezni,prijateljstva, zvestobe, notranjega miru in harmonije. Prav tako pomirja in zdravi bolečine v predelu trebuha, krepi imunski sistem in vrača vitalnost.

Kamena strela – Je kremenov kristal, ki prinaša veliko pozitivne energije, osvobaja duha vsakdanjih skrbi ali strahov, umirja živčni sistem in ima veliko zdravilno moč.

Tigrovo oko – Prinaša toplino, srečo, varnost in razumevanje ter krepi samozavest in pripomore k uspehu. Daje nam moč vodenja in pomaga na finančnem področju. Okrepi naše talente in nadarjenost.

Ahat – Z njim pridobimo spretnost, trdno voljo, samozavest in odločnost. Pomaga nam pri pomembnih odločitvah in ugodno deluje na dihala, sečila, prebavila in pomaga odpraviti slabe razvade. Prav tako tudi pomaga pri novih začetkih.

Avtor: Tina Vrankar
Komentarji uporabnikov