Na Podrečju ponovno zagorelo

Danes zjutraj smo na našem spletnem portalu poročali, da so bili poklicni gasilci CZR Domžale včeraj okoli 21.30 obveščeni o požaru deponije stare podrte hiše na Podrečju. Danes okoli pol pete ure popoldne pa je ponovno zagorelo na isti lokaciji. 

Danes ob 16.31 so se ponovno oglasili pozivniki, da gori na isti lokaciji kot včeraj zvečer. Tako tudi danes popoldne za gasilce Centra za zaščito in reševanje Domžale ter gasilce PGD Vir ni minil mirno. Zakaj je zagorelo na podrti leseni hiši na Podrečju na sotočju Kamniške Bistrice in Rače, ki so jo inšpektorji porušili že lani, ruševine pa so ostale vsem na ogled, še ni znano. 

Glede dogodkov na Porečju nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da so bili 30. aprila 2024 okoli 21.30 obveščeni o ognju na območju Podrečja, kjer je gorelo na objektu, ki je bil v okviru gradbenih del porušen. Po prvih podatkih je neznana oseba zakurila odpadni les. Pri tem ni nastala materialna škoda, okolica ali okoliški objekti pa niso bili ogroženi. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so kraj zavarovali in dogodek, kjer po prvih podatkih ni zaznanih elementov kaznivih ravnanj, ustrezno zaznamovali. Nadalje smo bili 1. maja 2024 okoli 16.30 obveščeni, da je zaradi prihajajočega neurja ter vetra, prišlo do vnetja oziroma zadimljenja pogorišča. Na kraju so posredovali gasilci, ki so pogorišče dodatno protipožarno zavarovali.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Sorodni prispevek:

Prometna nesreča na montažnem mostu na Viru, požar deponije stare podrte hiše

 

Tagi