Župan Moravč preklical odredbo o strogih ukrepih

Ker je v zadnjih dveh tednih zaradi sprejetih ukrepov za zaščito zdravja občank in občanov v občini Moravče ostala epidemiološka situacija stabilna, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic v četrtek, 16. julija 2020, preklical Odredbo za zaščito zdravja občank in občanov, z dne, 2. julija 2020, s katero je odredil obvezno nošenje mask v vseh zaprtih javnih prostorih, prepovedal vsakršno javno zbiranje, zaprl Občino Moravče za fizične osebe in zaprl notranje prostore gostinskih lokalov.

V veljavi so ostali vsi ukrepi državnih organov in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki nalagajo nošenje mask v zaprtih javnih prostorih, uporabo razkužil in varnostne razdalje. Ob upoštevanju varnostnih ukrepov je dovoljeno zbiranje do 10 oseb; v kolikor organizator zbiranja izdela spisek udeležencev z vsemi potrebnimi podatki (ime, priimek, stalno prebivališče in kontaktna številka), je dovoljeno zbiranje do 50 oseb.

Prepovedane so vse večje javne, kulturne in športne prireditve, občni zbori in podobno. Maše potekajo ob upoštevanju varnostnih ukrepov. Tržnica prav tako deluje ob spoštovanju varnostnih ukrepov in upoštevanju razdalje 1,5 metra. Občina Moravče znova deluje pod običajnimi pogoji, prav tako Varuh pravic občanov, pravno in psihoterapevtsko svetovanje in usluga prostovoljnega šoferja Prostofer. Ob varnostnih ukrepih lahko delujejo tudi notranji prostori lokalov.

“Drage Moravčanke, spoštovani Moravčani, s spoštovanjem varnostnih ukrepov ste še enkrat dokazali svojo visoko samozaščitno zavest. Za to se vam iskreno zahvaljujem. To je tudi razlog, da smo bili sposobni omejiti, zaustaviti in premagati nov poskus širjenja nevarnega koronavirusa Covid-19. V štabu Civilne zaščite bomo še naprej pozorno spremljali razvoj epidemioloških razmer in po potrebi takoj ukrepali. Še naprej delujte samozaščitno in pazite nase in na svoje otroke. Ostanite zdravi,” je ob preklicu odredbe dejal župan dr. Balažic.

Miha Ulčar; Foto: visitljubljana.com

 

Komentarji uporabnikov
Tagi